Loading...

(foto: Palle Skov)

Nyt fra GoRun

GoRun i fortsat vækst: 38 prikker på kortet - og flere på vej

21. februar 2017 · Kenneth Havndrup

Projektleder i GoRun, Kenneth Havndrup, har gjort status.

Det går stødt fremad med etableringen af nye GoRuns – Danmarkskortet viser p.t. 38. aktiviteter. Og flere er på vej i skrivende stund.

I den seneste tid har vi startet og oprettet GoRun i følgende byer:
Højer, Aars, Aalestrup, Løgstør, Godthåb, Høng, Kalundborg og Charlottenlund. Dertil kommer aktiviteter knyttet til Folkemødet på Bornholm og et kommende Landsstævne i Aalborg.

Det øgede aktivitetsniveau afspejler, at konceptet er blevet enklere, nemmere og mere vedkommende for arrangørerne, idet GoRun i stigende grad tilpasses lokale behov og målgrupper.

Det øger motivationen og styrker ejerskabet, når vi skal rekruttere og fastholde nye arrangører og deltagere til GoRun.

Tidtagning fjernes
Vi har besluttet, at tidtagning tages ud af GoRun-projektet.

Baggrunden for beslutningen er manglende efterspørgsel hos både arrangørerne og deltagerne. De arrangører, som har brugt eller haft erfaringer med tidtagningen, har tilkendegivet forståelse og ønske om at fortsætte den nuværende linje med fokus på et blødere og bredere GoRun. Det betyder, at alle ressourcer nu bruges på etablering og udvikling af GoRuns.

I forhold til de markante ændringer, som har fundet sted med GoRun konceptet, er det vigtigt, at vi er tydelige i vores kommunikation og sender de ”rigtige” signaler til foreninger og andre potentielle GoRun-arrangører.

Eksempelvis er det vigtigt, at vi får afklaret misforståelser omkring konceptet, så foreninger og potentielle GoRun-arrangører har de helt rigtige informationer. I hovedtræk drejer det sig om, at:

  • GoRun er et gang- og løbekoncept.
  • Vi omtaler GoRun-aktiviteter, som GoRun. Og ikke GoRun-løb!
  • GoRun er 2 ½ rute med valgfrihed mellem gang og løb – og en eller 2 rundture (5 km.). Og ikke 5 km. løb!
  • GoRun afholdes ugentligt, som udgangspunkt. GoRun er ikke kun søndag kl. 10.
  • GoRun er uden tidtagning!
  • Det helt centrale budskab om GoRun er naturligvis fortsat, at:
  • Alle er velkomne – uanset alder og erfaring.
  • GoRun er frit og gratis at deltage i.


Det er også vigtigt, at vi fremhæver fleksibiliteten og italesætter mulighederne for den lokale tilpasning af GoRun-konceptet.

En styrket bredde
I den praktiske afholdelse og gennemførelse af GoRun oplever vi fortsat et styrket fundament for bredden i deltagerkredsen, som udgøres af meget forskellige deltagere: fra børn til ældre, fra aktive til utrænede, kvinder og mænd osv. Vi ser, at GoRun styrker det lokale fællesskab og relationerne mellem deltagerne samt et mere aktivt bybillede.

I forankringen og udbredelsen af GoRun-budskabet, er det vigtigt, at deltagerne selv bliver gode og aktive ambassadører og rollemodeller i deres egne netværk i hjemmet/familien, i naboskabet, på arbejdspladsen, venner/bekendte og i de daglige cirkler.

Det drejer sig om ”deltagernes” personlige engagement og”touch” i de nære cirkler, hvor de videregiver invitationer og opfordringer til at deltage i GoRun. Dertil skal vil ikke glemme værdien af deres aktive medvirken på sociale medier med likes, delinger, gode historier, billeder og måske lidt video. Det giver samlet set en bredere udbredelse og succes med GoRun.

Vi ser frem mod et spændende GoRun-forår.

Læs mere HER

© Copyright Dansk Atletik Forbund