Loading...

Landsholdsarbejdet

Kast

22. december 2020 · DAFs Elitestab

Kast (Kastelandsholdet)

Landsholdsarbejdet i kast varetages af landstræner Carsten Bomme i samarbejde med de assisterende landstrænere Knud Andersen (Aarhus 1900 AL) og Tom O. Jensen (Esbjerg AM).

Indsatserne i kast er delt op i to grupper: a) Seniorkastelandsholdet og b) U-21 kastelandsholdet

a)     Seniorkastelandsholdet

Senior kastelandsholdet består af atleter, der enten er en del Team Danmarks Bruttogruppe, har klaret de objektive CTU-krav (kun for U-23) eller er vurderet til at være mesterskabsaktuelle (EM-hold, EM-U23, EM, VM, OL).

Senior kastelandsholdet varetages udelukkende af landstræneren, der løbende er i dialog med atleter og trænere ift. den kommende sæson og atleternes udvikling.

Der vil være forskellige konkurrencetilbud, der giver international erfaring, som tjener det formål, at atleterne er bedre forberedte til de kommende mesterskaber på kort og lang sigt. Typisk udvalgte konkurrencer er European Throwing Cup, Hallesche Werfertage og for de yngste en U20/U23 - Kastelandskamp mod Portugal og Spanien. Yderligere afholdes der pt. kastestævnet Kasternes Dag i Danmark, hvor de bedste kastere samles og konkurrerer.

Der vil pt. være tilbud om en fælles kastetræningslejr (typisk i Sydeuropa) i januar, for både atlet og personlig træner.

b)     U-21 kastelandsholdet (16-20år)

Består af atleter, der har klaret de objektive CTU-krav (fra 17år), samt udvalgte atleter, der har fået tildelt et wild card, hvilket gives ud fra et udviklingsperspektiv på øvelsesniveau, et vurderet udviklingspotentiale på atletniveau, det aktuelle præstationsniveau, samt atletsammensætningen på landsholdet. 

U-21 kastelandsholdet varetages af landstræneren i samarbejde med de assisterende landstrænere.

Der afholdes typisk fire træningssamlinger af 1-2 dages varighed henover vinterhalvåret i EKC-Ø og EKC-V. Målet med samlingerne er at give faglig inspiration til og sparring med atleter og personlige trænere ift. at optimere træningen i et udviklingsperspektiv. Hjælpe med til at holde og øge motivationen hos atlet (og træner) til at være eliteatlet (elitetræner) og satse på sin sport – blive en del af en vinderkultur. Hjælpe med til at give følelsen af at indgå i et miljø sammen med andre eliteorienterede aktive og trænere, og herigennem styrke glæden og viljen til den procesorienterede træning, der ligger til grund for et øget sportsligt niveau. 

Der vil være forskellige konkurrencetilbud, der giver international erfaring, som tjener det formål, at atleterne er bedre forberedte mod de kommende mesterskaber på kort og lang sigt. Typisk udvalgte konkurrencer er European Throwing Cup (kun U-23), Hallesche Werfertage, U20/U23 - Kastelandskamp mod Portugal og Spanien, Bauhaus Junioren Gala (U-20). Yderligere afholdes der pt. kastestævnet Kasternes Dag i Danmark, hvor de bedste kastere samles og konkurrerer.

Der vil pt. være tilbud om deltagelse på en fælles kastetræningslejr (typisk i Sydeuropa) i januar, for både atlet og personlig træner.

Herudover supporterer landstræneren i kast aktiviteterne i den decentrale talentudvikling i samarbejde med de to elitekraftcentre. 

Kontakt

Carsten Bomme, landstræner i kast, cb@dansk-atletik.dk, +45 2628 6110

© Copyright Dansk Atletik Forbund