Loading...

DAF træneruddannelse

Ungdomstræner 2 (14-15 år)

30. september 2022 · Katja Salivaara

Ungdomstrænerkursus 2 henvender sig til klubtrænere, der primært arbejder med unge i alderen 14 til 15 år eller ældre.

Kurset bygger på Ungdomstrænerkursus 1, så for at kunne deltage i kurset, skal man have Ungdomstrænerlicens 1 eller 2, eller tilsvarende uddannelse/erfaring, der kan bedømmes ligeværdigt. Desuden skal man være fyldt 18 år og arbejde aktivt som atletiktræner. 

Fokus på kurset ligger i teknisk udførsel af forskellige atletidiscipliner indenfor en disciplingruppe (sprint (inkl. hæk)/spring/kast), og formålet med kurset er at klæde kursisterne på til at kunne lave en teknikanalyse af deres egne atleter. Man skal vælge én disciplingruppe, man fordyber sig i. Desuden bliver der undervist i vægttræning, træningsplanlægning og trænerrolle på kurset, og alle disciplingrupper får også en introduktion til mangekampstræning. Egne studier indgår. 

For at kunne bestå kurset, skal man deltage i alle fire kursusdage og aflevere en skriftlig kursusopgave (teknikanalyse). Ved godkendelsen af disse krav opnår kursisten DAF Ungdomstrænerlicens 2, der giver adgang til efter- og videreuddannelse samt det næste trin i uddannelsesstruktur: Juniortrænerkursus.


Yderligere information:
Atletikkonsulent Søren Kirketofte
soren@dansk-atletik.dk
2660 8511 

© Copyright Dansk Atletik Forbund