Nyheder 2010

Munkholm og Sig Møller med helt fremme

28. november 2010 · Jeppe Weinreich

Warandeloop. En 5. og en 6. plads blev det til ved søndagens crossløb i Holland.

To uger før det går løs ved EM Cross i Portugal viste de bedste danskere løbere god form, da det traditionsrige crossløb Warandeloop i Tilburg (NED) blev afviklet søndag.

Med en femteplads hos mændene kunne Morten Munkholm (Århus 1900) rykke tre pladser frem i forhold til i fjor. Trods status af et crossløb var der tale om en helt flad rute med nogle knolder undervejs, hvorfor den 25-årige løbers tid på den 10 km lange strækning absolut lader sig høre: 30:03 minutter. Hvor ruten i sidste år var meget smattet, var den søndag frosthård, og det gav klart hurtigere tider.Munkholm Warandeloop2010ashxMens Munkholm i 2009 var næsten et minut fra vinderen, var der søndag blot 21 sekunder op til den sejrende tysker, Steffen Uliczka. Eftersom Munkholm desuden kunne besejre flere løbere, der ellers slog ham ved EM Cross for et år siden, må søndagens løb betragtes som en god generalprøve før EM i Albufeira.

Løberne lagde ud i et hæsblæsende tempo, som Munkholm valgte gå med i. Under hele løbet var han med fremme i førergruppen, og først på den sidste omgang, hvor løbet "eksploderede", måtte han lade sig falde bagud.

Jesper Faurschou (Herning LK) gjorde ligeledes en god figur, da han formåede at kæmpe sig ind i top 10 med en 9. plads – 22 sekunder efter Munkholm.

Maria Sig nr. seks
Hos kvinderne viste Maria Sig Møller (AGF), at formen er mindst lige så god – hvis ikke bedre – end i fjor på samme tidspunkt. Maria lagde dog ifølge beretningerne for forsigtigt ud, og måtte i resten af løbet langsomt arbejde sig op i feltet. Med en placering som nr. 6 sluttede den 27-årige løber dog én plads bedre end i 2009 – 47 sekunder fra den hollandske vinder, Adrienne Herzog, der vandt bronze ved sidste års EM Cross i Dublin.

Thijs i storform
Bedste danske placering skal man imidlertid finde hos juniordrengene, hvor Thijs Nijhuis (Skive AM) sluttede på en meget flot 4. plads - sølle fem sekunder fra vinderen. En blindtarmsbetændelse i fjor satte Thijs meget tilbage. Denne vinter er træningsmængden blevet øget markant, og den store indsats giver nu resultater for den unge løber, der også vil være junior efter nytår.