Loading...

Nyheder 2011

Succesfuldt DMU i Skive

07. marts 2011 · Michael Bruun Jepsen

Vi beklager den sene rapport fra DMU, men DIF's server har desværre været nede en stor del af dagen.

Arrangørerne af DMU inde, Skive AM, leverede et flot, flot DM-arrangement, hvor alting klappede. Der var en rigtig god stemning i hallen begge dage hjulpet godt på vej af et tidsskema, der holdt hele vejen, kompetent og sikker øvelsesafvikling og ikke mindst to gode og engagerede speaker, der var med til at få folk op af sæderne og heppe på de aktive.

Og med 48 øvelser, der fik et bedre vinderresultat i fjor, og yderligere kronet af 4 Danske bedstenoteringer indendørs, så var den side af mesterskabet også i orden. Uden at forklejne de øvrige deltagere, så var det 2 deltagere, der høstede de største bifald. Mest opmærksomhed tiltrak den lokale sprinter, blot 16 årige Morten Dalsgaard sig, da han på 60m først tangerede sin egen rekord, sat ved DM senior for blot 2 uger siden med 7,11 sek, for der efter i finalen fuldstændig at tilintetgøre den med meget lovende 7,04sek. Kravene på 100m udendørs til Ungdoms VM og Ungdoms OL på hhv. 11,15 og 11,20sek ser mere end blot realistiske ud.

En anden der fik næsten lige så stort bifald som lokale Morten Dalsgaard, var en der allerede har høstet international succes, nemlig KIF’s Andreas Trajkovski, der forberede sin egen junior bedstenotering med 10 cm, så den nu lyder på 7,49m. Og med et junior EM til sommer i estiske Tallin i horisonten, så ser Andreas ud til at være godt på vej allerede.

Rent klubmæssigt var det ikke uventet Sparta, der dominerede med imponerende 54 medaljer, her af 18 af guld. Odense Atletik havde det bedste DMU i rigtig mange år med 25 medaljer, og det samme kan siges om KIF, der fik 21 af slagsen med hjem til Østerbro. Arrangørklubben Skive fik med 7 titler og 20 medaljer ikke kun succes bag kulisserne. I den anden ende af skalaen vakte det bekymring at se tidligere så mægtige Frederiksberg IF kun hjemføre for dem beskedne 2 medaljer denne gang.

Hos de 14-15 årige piger var den helt store profil Odenses Sophie Roessler, der ubeskedent hjemtog hele 5 mesterskaber på 60m, 200m, 60m hæk, længde og trespring og sammen med holdkammeraterne supplerede op med en bronzemedalje på stafetten. Her stod Spartas piger for weekendens eneste godkendte Danske Bedstenotering i stafetterne, da de slog 1900’s rekord med godt et halvt sekund til 1.51,93 min. KIF’s Maria Larsen tog en double på 800m og 1.500m, hvor hun på den sidstenævnte distance havde en god duel med en af Bagsværds mange lovende løbepiger, her Sara Kristensen, der så til gengæld tog guldet på den lange 3.000m. KIF’s Annette Nielsen var suveræn i stang med 3,00m, og Ida Ilsøe fra Aabenraa hjemtog en lige så sikker sejr i højdespring med 1,65m, mens klubkammeraten Maria Aagaard tog den sidste titel i kugle med PR 12,54m.

Laetitia Kim Bruun måtte kæmpe hårdt for at sikre sig sejren i længde hos de 16-17 årige piger, hvor det først var i sidste spring, at hun lagde afstand til klubkammeraten Martha Traoré, der altså til sidst måtte se sig besejret med beskedne 6 cm med 5,59m. Laetitia tog endnu en sejr i trespring, hvor hun med 12,26m ikke kun forbedrede sin egen Danske Bedstenotering, men også kom over kravet til sommeren ungdoms VM i franske Lille. En anden der allerede er klar er Allerøds Dagmar Fæster Olsen, der i sædvanlig kontrolleret stil erobrede titlerne på 400 og 800m, sidstnævnte foran sidste års mester, Amager AC’s Katrine Reinholdt. Katrine afviste efter en hård afslutning så til gengæld Aabenraas fremadstormende Nathalie Lassen og sikrede en guld til sig selv og klubben fra Amager, der var hårdt ramt af influenza her ved mesterskabet. Nathalie tog så til gengæld guldet på den dobbelte distance.

Stina Troest fra Amager havde valgt at spare bentøjet for de hævede sving, og nøjedes med den korte hæk. Efter hurtigste tid i indledende var Stina dog for hurtig ude af startblokken i finalen, og så gik sejren i stedet for til Helsingørs Mathilde Heltbech, der også supplerede op med titlen på 200m. Klubkammeraten, Mette Gravlund, skulle forsvare sin titel fra sidste år i stangspring, og med 3,60m blev det til en sikker sejr 40cm højere end i 2010. Med hele 6 piger over 1,60m i højdespring blev der også sprunget højt, men højest af alle sprang Esbjergs talentfulde Sofie Albrechtsen med 1,66m. Odense fik også en titel i denne klasse, da Josefine Harder vandt i kugle ved for første gang at komme over de 11meter med 11,04m. Den hurtigste pige i denne aldersgruppe var Hvidovres Zarah Buchwald der kun er første års, og som fik lidt af et gennembrud ved at skære 15/100 sek. af sin PR, og ud over sejren med 7,87sek også klarede A-krav til DAF’s Talentudvikling.

Hos junior pigerne var den store medaljesluger KIF’s Rugiatu Kallon, der sikkert sikrede sig en trippelsejr i 60m, 200m og længdespring. På 800m og 1.500m dukkede der et nyt spændende navn op i skikkelse af Rebekka Fuglø fra Vejle, der specielt med sine 4.49,21min på 1.500m viste interessante takter. Selv om DAF’s formand naturligt nok var med på sidelinjen ved EM i Paris, så var familien alligevel godt repræsenteret af datteren Anne Sofie Vermund, der i fravær af favoritten Louise Biede, kendte sin besøgstid og tog titlen på 60m hæk med hjem til Østerbro. Aabenraa viste at de fortsat kan producere spændende navne i sprint, da de sikkert hjemtog titlen på 4x200m stafet med sølv- og bronzevinderne fra 60m, Mathilde Kramer og Tenna Christensen som de stærkeste kort. Også Ekaterina Poliakova fra 1900 viste sig fra sin stærke side, da hun med 1,66m i højde tog 1 af 1900’s 6 DM-titler denne weekend. Skives Line René Jensen, der tidligere på vinteren har klaret kravet til EM Junior, viste på hjemmebanen stabile spring med klar teknisk kapacitet til større springhøjder, da hun hjemførte titlen i stang med solide 3,80m.

Hos de ældste piger formåede Spartas Sara Brahmer Svendsen imponerende nok at blive 4-dobbelt mester, da hun vandt alle løb fra 60m og op til 800 meter. En anden aktiv, der også havde travlt var KIF’s Katrine Holten Kristensen, der vandt titlerne på 60m hæk, i længde og trespring. En anden profil var Odenses Simone Glad, der gentog sine sejre fra 2010 på de to længste distancer og med klart bedre tider i år med 4.43,02 og 10.07,10min. Line Skriver, den danske seniormester, tog også titlen i den ældste ungdomsklasse, lige som Trine Mulbjerg sikkert hjemtog titlen i kuglestød og bekræftede hendes nye stabile høje niveau med 14,95m. Lige efter Trine satte Nina Otto en flot PR med 13,64m på sølvpladsen.

Hos de yngste drenge var der kun en enkelt, der var ubeskeden nok til at tage mere end en enkelt titel, da Hvidovres Simon Mathiasen sikkert tog sig af de 2 sprinttitler, og oven i købet havde over et sekunds forspring på 200 meter. KIF’s Christian Clausen, der også er en glimrende sprinter, var gået lidt længere op i distance, da han tog titlen på 800m foran Randers’ Benjamin Raun, der til gengæld tog titlen på den klassiske 1.500m. På hækken var der på forhånd lagt op til et tæt opgør, og det viste sig også at holde stik. Her tog SAK-77’s Mathias Andersen det lange stik 2/100sek foran Spartas Albert Kuhlmann, der lige så snert også måtte se sig besejret i højde af Skives Frederik Sørensen, da de begge endte på 1,70m. I den anden overliggerøvelse viste KIFs Mikkel Ringsted, at klubben sammen med Ballerup AK så småt er ved at sætte sig tungt på øvelsen i ungdomsklasserne, da han vandt med lovende 3,85m. I kuglestød oplevede man det usædvanlige, at 3 aktive fra samme klub hjemførte alle medaljerne. Her vandt Kristoffer Thomsen med 13, 34 foran Mikkel Garbrecht og Emil Bønning Petersen, og de samme 3 drenge vandt sammen med Jan Erik Møller også titlen på stafetten.

Hos de 16-17 årige drenge var det som omtalt i indledningen Morten Dalgaard, der endnu en gang denne vinter viste høj klasse, da han satte sig stentungt på titlerne i sprintdisiplinerne. Klassen understreges af, at Morten formåede at henvise et andet stort talent, Spartas Nicolai Hartling til andenpladsen med 85/100 sek. på 200 meter. Nicolai var dog også en sikker vinder på den korte hæk, hvor han med 8,26sek satte en flot PR og kun var 1/10sek fra Andreas Martinsens Danske Bedstenotering. Nicolai genvandt også mesterskabet på 400m, selv om han blev presset godt af Helsingørs Mihn Kyun Cho, der lørdag sikkert tog titlen på 800m, mens Spartas Zacharias Grassme lige så sikkert tog den på 3.000m. Der var derfor med spænding set frem til søndagens møde på 1.500m, hvor Zacharias dog viste sig for stærk til Mihn. Charles Kamau rejste hjem til Aabenraa efter DMU med én medalje af hver karat med guld i højde, sølv i trespring og bronze i længde. Her vandt Spartas Alexander Hornshøj sikkert med 6,69m, mens der var mere kamp i trespring, hvor Hvidovres genopstandne Jannick Bagge måtte hive en PR frem af ærmet med 13,75m for at sikre sejren. I stang var det Ballerups Emil Christensen, der sejrede med 4,00m, den ene af 2 Ballerupsejre i stang. Kuglestød oplever fortsat en gylden periode, og Randers’ Christoffer Mikkelsen ligner en, der har kapacitet til måske at true Mortens Zabels DUR udendørs på 17,62m. Her blev det til en sikker sejr på 16,49m. Man savnede i denne klasse Århus 1900's meget talentfulde mangekæmper, Samuel Kirs Haugstrup, der desværre fortsat er skadet.

Hos junior drengene var det endnu en gang Andreas Trajkovski, der vakte begejstring, og som omtalt i indledningen var det hans superåbning i længdespringskonkurrencen på 7,49m der udløste de store og anerkendende klapsalver De 7,49m var ikke kun Dansk Bedstenotering for 18 årige, men faktisk også var en tangering af John Steffens U23 bedstenotering. Andreas tog også titlen på 200m, mens han endnu en gang måtte se sig besejret af den jævnaldrende Frederik Thomsen fra Ballerup, der igen viste sin klasse med 6,95sek på de 60m. Spørgsmålet er vel nærmest om Frederik nu mere er sprinter end højdespringer? En øvelse som Frederik desværre måtte melde afbud til, og hvor titlen så i stedet gik til klubkammeraten Kristian Ipsen der med 1,87m satte PR. Og endnu en titel gik i denne aldersgruppe til Ballerup, da Andreas Rønning i en rigtig flot stangspringskonkurrence vandt med særdeles lovende 4,70m foran Christoffer Durafour fra Helsingør med 4,40m, og mesteren fra højdespring, Kristian Ipsen på bronzepladsen. Alsidige Jacob Bo Hedeager satte en smal PR i trespring, da han med 13,85m slog den forsvarende mester, Mikkel Roald-Arbøl fra Hvidovre, der også satte PR med 13,50m. I, kuglestød var hjemmebanefavoritten Søren Børsting lang tid om at komme ud af starthullerne, og det var først i sidste forsøg han med 14,78m gik forbi en stærkt stødende Andreas Ellegaard fra Sparta, der satte en flot PR med 14,52m. På hækken viste Jens Agger endnu en gang, at han er en af dem man skal regne med i fremtiden, da han vandt med solide 8,34 sek. Sølvmedaljen fra 200m udskiftede Spartas Emil Strøm med en af den ædleste karat, da han på den dobbelte distance efter en hård fight afviste den forsvarende mester, Martin kristensen fra Skive. Jeppe Harboe slog i et tilsvarende tæt opgør træningsmakkeren Frederik Fürstenberg på 800m med endnu en Spartaner, Khavaquiah Rasmussen, på tredjepladsen. På 1.500m viste Thijs Nijhuis sig dog for stærk for Jeppe Harboe, og med en djævelsk spurt lykkedes netop det at holde Korsørs Mads Tærsbøl bag sig, og det samme skete på den dobbelte distance efter endnu et meget seværdigt opgør.

I den ældste klasse gjorde favoritterne rent bord hele vejen rundt, og der var 3 dobbeltmestre. Hvidovres Kasper Olsen tog ubesværet de to korte sprint, mens Abdi Ulad Hakin hjemtog 2 titler til Korsør på de to lange løb med lovende tider på 4.00,00min og 8.32,15min uden at blive presset. Endelig tog Aalborgs Morten Bonde sig af titlerne i højde og trespring med 1,95m og solid PR med 13,86m. Kenneth Mertz viste tænder i kuglestød, hvor han sikkert vandt med en tangering af sin PR på 17,27m. Christian Nielsen og Nikolaj Nørgaard sørgede for yderligere to titler til arrangørerne, da de sikkert vandt hhv. hækken og 800 meter, mens Nikolaj måtte give fortabt overfor KIF’s Buster Søgaard på 400m. 1900’s altid temperamentsfulde Andreas Christensen sørgede for at titlen igen kom hjem til Århus i længdespring, hvor han forsvarede den for Peder Nielsen, der jo var andetsteds denne weekend.

Og selv om Peder og de andre unge stjernefrø fortjent og med succes deltog i EM i Paris, så må man sige, at DMU alligevel holdt et højt niveau på alle fronter, og man tog hjem fra Skive i godt humør efter nogle gode oplevelser sikret via et rigtig flot afviklet stævne af Skive AM.

Se alle resultater fra DMU her.

 

© Copyright Dansk Atletik Forbund