Nyheder 2011

Nordic Challenge: Sølv og bronze til herrerne

23. maj 2011 · Jeppe Weinreich

Flot danske indsats på Island - dagen efter vulkanen Grimsvötns kraftige udbrud.

Trods kraftig blæst og truende askeskyer fra vulkanen Grimsvötn fik dansk atletik med to medaljer stort udbytte af søndagens NM på 10000 meter i Selfoss på Island.

Et felt på ni mænd blev hurtigt splittet op i en førergruppe, hvor alle tre danskere var med. Michael Nielsen (AGF) og Morten Fransen (Aarhus 1900) kæmpede side om side en aarhusiansk kamp om sølv og bronze, som førstnævnte vandt med blot 0,24 sek. ned til Fransen. Selvom begge løb hurtigere på DM 10 km landevej i Allerød for et par måneder siden, så var der med 30:38,13 og 30:38,37 minutter tale om personlige rekorder på bane. Finske Jarkko Hamberg vandt i 30:35,90 minutter.

Johan Damkjær måtte lige før målstregen se sig passeret af en nordmand, men fik alligevel en fin 6. plads med hjem i tiden 30:41,76 minutter – også ny PR. At både Michael Nielsen og Johan Damkjær først debuterede på bane i 2009, må siges at være ret bemærkelsesværdigt. Ligesom at adskillige sekunder var blevet skåret af deltagernes tider, om vinden ikke havde været så stærk.

Taktikken blev fulgt
”Vi lagde en god taktik, som blev fulgt til punkt og prikke. Det var rigtig gode tider, forholdene taget i betragtning,” siger en tilfreds leder på turen, Henrik B. Andersen, der også hæfter sig ved, at de danske løbere ud fra startlisten at dømme ikke var medaljefavoritter.

Mindre godt gik det for den eneste danske deltager hos kvinderne, Sara Sig Møller (Sparta), der udgik med ti omgange igen og efter at have passeret 5000 meter i 17:28 minutter.

Maria Sig nummer 7 i Wien
Bedre gik det for Saras tvillingesøster, Maria, der i det store kvindeløb i Wien sluttede på en 7. plads med en tid for de 5 km på 16:46,6 minutter. Ana Dulce Felix (POR) satte ny løbsrekord med 15:27,4 min. Over 25.000 kvinder deltog i løbet.