Nyheder 2011

Løbeformen skærpes

09. juni 2011 · Pressemeddelelse: H.C. Andersen Marathon 2011

Hvis deltagerne i den 12. udgave af H.C. Andersen skal nå at være i form på dagen, er det ved at være sidste udkald.

I disse måneder er i hundredvis af løbere fra ind- og udland ved at forberede sig  på deltagelsen i det traditionsrige løb gennem eventyrdigterens hjemby. Arrangørerne tilbyder igen i år ekstra service og hjælp i de sidste par måneder frem mod den store løbsdag. - Rigtig mange løbere bakker op omkring vores fællestræning, som er et godt tilbud til såvel debutanter som mere garvede løbere. Vi arrangerer organiseret træning for alle, der ønsker at stille op på enten halv- eller helmaraton den 18. september, siger løbsdirektør Torben Simonsen. - Allerede fra den 24. juli kan interesserede sætte kryds i kalenderen hver søndag formiddag klokken 9. Med undtagelse af den 4. september, hvor der er city-løb i Odense. På disse søndagsmorgener serverer vi en gang professionel træning over længere distancer, hvor rutinerede løbere vil sætte tempoet byen rundt på dele af den populære maratonrute, siger Torben Simonsen. - V i sørger for, at alle kan være med, da de enkelte grupper løber i et tempo mellem 4.30  og 6.30 pr. kilometer.

Flere DM-løb lagt ind i H.C. Andersen Marathon
Den 12. udgave af det traditionsrige H. C. Andersen Marathon skydes i gang søndag den 18. september. I dette års løb er der indlagt danske mesterskaber for alle aldersgrupper under Dansk Atletik Forbund, og også Dansk Politiidrætsforbund har valgt Odense som værtsby for mesterskaberne på den klassiske distance. Det er 3. gang, at politifolket afvikler deres DM i Odenses gader. - Vi synes altid, at det er en spændende udfordring at afvikle mesterskaber i vores løb, siger Torben Simonsen. - Vi kan tilbyde en helt lukket rute med professionel service, hvor den enkelte løber er i centrum. Der er over årene skabt gode traditioner for attraktive og spændende mesterskabsløb på vores løber- og publikumsvenlige rute, som i 2010 generobrede prædikatet som nordens hurtigste på den klassiske distance.

H.C. Andersen Marathon afvikles traditionen tro på den næstsidste søndag i september. Arrangementet omfatter den klassiske maratondistance på 42,195 km, 1/2 maraton på 21,097 km for både mænd og kvinder i opdelte felter og Minimarathon over 4,2 km.

I løbets 11. udgave i 2010 havde H.C. Andersen Marathon i alt 3.681 tilmeldte deltagere fordelt på de fire løb:  Maraton: 1.600, halvmaraton kvinder: 958, halvmaraton mænd: 742 og Minimarathon: 381