Loading...

Nyheder 2011

EYOF 4. dag (2): Hartling nr. 4 i ny dansk ungdomsrekord

28. juli 2011 · Jeppe Weinreich

Det 17-årige stortalent løb sig med tiden 53,69 sek. til en flot 4. plads på 400 meter hæk. Christoffer Mikkelsen sluttede som nr. 11 i kuglestødsfinalen.

Nicolai Hartling (Sparta) sørgede torsdag eftermiddag for den hidtil bedste danske placering ved Ungdoms-OL, da han i finalen på 400 meter hæk kom i mål som nr. 4 i den flotte tid 53,69 sek.*

Resultatet er forbedring af den ungdomsrekord, han selv satte sidste år ved DMU med 0,23 sek. Nok kan det siges at være ærgerligt lige at ende udenfor medaljerækken, men der var et pænt stykke op til bronzen i en flot finale, hvor de fire første alle satte PR med den irske vinder Ben Kiely nøjagtig ét sekunder foran Nicolai Hartling.

Med dagens rekord kan det store 17-årige stortalent fortsætte sin spændende udvikling. Efter et længere skadesforløb var han for bare to måneder siden langt fra sin nuværende form og skulle i den forbindelse vise et vist niveau for bare at blive udtaget.

Christoffer Mikkelsen nr. 11
Med sin eksplosive fremgang har kuglestøder Christoffer Mikkelsen (Rdrs. Freja) gjort sit til at skrue forventningerne op. Derfor kan hans 16.92 meter i torsdagens finale – efter 17.83 meter i onsdagens kvalifikation - måske forekomme at være en præstation på det jævne. Men faktisk ville længden for bare lidt over to måneder siden have været personlig rekord, og bare det at nå finalen må betegnes som en succes. De 16.92 meter rakte til en 11. plads. 17.54 meter skulle han have stødt for at få tre ekstra stød i en finale, hvor ukraineren Vladimir Chernikov vandt guld med 20.13 meter.

Dermed resterer der kun to danske starter, der begge finder sted i morgen fredag, når legene slutter:

Kl.13:30 Spydkast D finale – Andreas Bertelsen (Vejle IF)
Kl.13.45 800 meter P finale – Dagmar F. Olsen (Allerød AM)

*For nogle år siden ændrede man hækhøjden fra 76.2 til 84.0 cm på de 16-17 årige drenges 400 meter hæk. Andreas Bube (Bagsværd AC) løb således som 17-årig ved DMU i Hvidovre 2004 – inden regelændringen - 53,52 sek. på de lavere hække.