Nyheder 2011

Andreas og Laura begge nr. 2 ved NM i kapgang

18. september 2011 · Hans Christensen

Ved lørdagens nordiske mesterskab/nordiske landskamp i norske Halden, kunne begge danske deltagere tage hjem med en andenplads og en personlig rekord.

Den første i aktion var Laura Danielsen, Århus 1900 i P14-15, hvor distancen er 3.000m. Laura havde næstbedste PR af de startende (17.44), - 27 sekunder langsommere en den hurtigste af de svenske piger (17.17). Men da Laura i sidste weekends kapgangs DM havde gået 2.000m på 11.09, blev taktikken at hægte sig på svenskeren og se hvad der skete.....

Det viste sig, at begge svenskere lagde ud i samme (raske) tempo med Laura lige i hælene. Det var dog kun den hurtigste svensker, der formåede at holde dette tempo, og der opstod allerede efter 5-600m et hul mellem hende og de øvrige. Efter et par omgange i roligere tempo besluttede Laura at passere svenskeren og kunne resten af konkurrencen øge afstanden til denne. Med km-tiderne: 5.43-5.53-5.56 og en sluttid på 17.32,45 minutter forbedrede hun dermed sin personlige rekord fra NM U20 på Østerbro for 14 dage siden med 12 sekunder.

For Andreas Nielsen, ligeledes Århus 1900, var distancen 20.000m (50 omgange på stadion). Han satte fra start et friskt tempo og lå placeringsmæssigt fra start på andenpladsen i seniorkonkurrencen. Andreas fik på de første 5.000m opbygget et forspring til finske Timo Vijlanen på tedjepladsen på 20 sekunder (ca. 70m). Denne afstand blev holdt indtil 10.000m, hvorefter Timo hentede ind på Andreas. Således var afstenden mellem dem ved 17.000m nede på blot 6 sekunder.
Men Andreas formåede, som sædvanlig, at afslutte stærkt og kunne gå i mål på en sikker 2. plads 50 sekunder før Timo. Med flg. 5km-tider: 23.03 - 23.20 - 23.25 - 22.50, kom han i mål på 1:32.39,23 timer og gik dermed sin hidtil mest stabile konkurrence på 20km. Tiden var en forbedring af den personlige bane-rekord med mere end 5 minutter og godt 1 minut bedre end landevejs-rekorden.