Loading...

Nyheder 2011

H.C. Andersen Marathon: Kleis trodser regn med toptid

18. september 2011 · Jeppe Weinreich

Mikkel Kleis tog titlen ved DM Maraton med den hurtigste vindertid i syv år og var ikke langt fra de stærkeste kenyanere. Luise Sønder fra Skive blev dansk mester hos kvinderne i personlig rekord.

Regnen stod ned i stride strømme, da DM Maraton blev afviklet i forbindelse med det traditionsrige H.C. Andersen Marathon i Odense søndag. På trods af de langtfra optimale forhold imponerede AGF-løberen Mikkel Kleis med 2:19,12 timer - den hurtigste vindertid ved et DM, siden Torben Juul vandt i 2004.

Som ventet var Kleis’ tid ikke nok til at besejre de stærke kenyanere, der også i år var mødt talstærkt op, men den 31-årige Kleis - der havde disponeret perfekt med kræfterne - kunne alligevel mod slutningen overhale et par udenlandske løbere og tage en flot 4. plads mere end et kvarter foran næstbedste danske løber. Tiden er en forbedring af hans personlige rekord fra Berlin sidste år med 21 sekunder.

Kenyaneren Julius Rotich var hurtigst af alle med tiden 2:17,13 timer, efterfulgt af landsmændene Julius K. Mutai og sidste års 2’er, Peter Kipyator Biwott.

”Det var nærmest et tropisk regnvejr, ganske forfærdeligt,” siger Henrik Lund Jensen, maratonekspert og løbets pressechef. ”Jeg har aldrig oplevet noget lignende, og på den baggrund vurderer jeg, at Mikkel Kleis’ tid under normale omstændigheder kunne have ligget omkring 2:15 timer.”

Russisk sejr hos kvinderne
Hos kvinderne var der russisk sejr til Tatania Vilisova, der trods regnen kom ind i den flotte tid 2:35,41 timer, efterfulgt af to engelske konkurrenter. Som hos mændene skulle man ned på fjerdepladsen for at finde den danske mester. Det blev Luise Sønder (Skive AM), der med 2:51,08 timer forbedrede sin personlige rekord fra forårets Hamburg Marathon med et lille minut. På sølvpladsen blot 38 sekunder efter fulgte maratondebutanten Susanne Svendsen (AGF) i 2:51,46 timer.