Nyheder 2011

E-Cup Halvmaraton: AGF-kvartet slutter på flot 5. plads

01. november 2011 · Jeppe Weinreich

Lørdagens Europa Cup for mesterhold på halvmaratondistancen i Portugal blev en varm omgang for løberne.

AGF’s stærke langdistanceløbere sluttede på en flot 5. plads ved lørdagens Europa Cup for mesterhold på halvmaraton. Bedst placeret individuelt i løbet - der blev afviklet i portugisiske Almeirim, en lille by 70 km nordøst for Lissabon – var ikke helt uventet bronzevinderen fra DM Halvmaraton Michael Nielsen, som kom ind som nr. 17 i tiden 1:07,38 timer.

Med godt 25 graders varme havde løberne ikke optimale betingelser. Samtidig måtte AGF undvære deres bedste kort, Mikkel Kleis, hvis flotte præstation fra DM Maraton stadig må formodes at sidde i benene. I hans fravær var det den tidligere Herning-løber, Jeppe Farsøht, som var holdet næst hurtigste på en 25. plads.

Michaelnielsen Dm10000meter GudmandashxEn 4. plads i fjor

Netop Farsøht har tit været med til mesterskabet, eftersom Herning LK deltog seks år i træk fra 2005-2010. Sidste år – også i Portugal – blev det med en 4. plads til den hidtil bedste danske placering.

Portugiserne var stærkt dominerende i løbet og kunne således tage de første otte pladser i den individuelle konkurrence, hvilket også førte til en dobbeltsejr ved to af landets stærkeste klubber. Med tjekkiske AK Kromeriz på en 3. plads blev medaljefordelingen en tro kopi af sidste år.

De danske mestre hos kvinderne, Sparta, stillede ikke med hold i Portugal.