Nyheder 2011

NM Cross: Jeppe Harboe triumferer

13. november 2011 · Jeppe Weinreich

Historisk dansk guld i juniorklassen ved NM Cross i Uddevalla.

Jeppe Harboe skrev lørdag i Uddevalla historie, da han som den første danske løber nogensinde vandt drengenes juniorklasse ved NM, der er blevet afviklet hvert år siden 1997.

Jeppeharboe Nmcross2011 GudmandashxDen 19-årige Sparta-løber, der ved Junior-NM på Østerbro i september vandt guld på 5000 meter, besejrede flere stærke nordiske løbere i en spændende og tæt konkurrence. Med bronze til Mads Tærsbøl og en 6. plads til Peter Glans kom dansk atletik ligeledes øverst på skamlen i holdkonkurrencen – for blot anden gang i løbets historie, efter at trioen Bashir, Faurschou og Heitmann i 2002 præsterede det samme.

”Det var en helt forrygende præstation,” lyder det fra holdleder Niels Kim Hjort. ”Selvom der var tale om en tæt afgørelse, var der ingen tvivl om Jeppes sejr. Han havde løbet under fuld kontrol.”

Efter at et hurtigt norsk udlæg var blevet indhentet, var det Mads Tærsbøl og Peter Glans, som trak feltet rundt på de fire omgange á 1500 meter, inden afgørelsen faldt tæt på målet. Debutanten Jacob Ø. Markussen var så uheldig at blive fældet af en modstander, før bakken skulle passeres sidste gang. Dermed mistede han kontakten til førerfeltet – og måske en plads på det sejrende tremandshold. Han kom dog i mål på en ærefuld 10. plads.

Bronze til herrerne
Hos de mandlige seniorer var Morten Munkholm på forhånd savnet, men faktisk tegnede det ifølge Niels Kim Hjort rigtig godt i starten af løbet, hvor både Jesper Faurschou og Michael Nielsen havde god føling med førerfeltet. På den sidste omgang af den teknisk krævende rute manglede de to danskere dog lige den sidste skarphed, men kom alligevel ind på hhv. en 9. og en 8. plads. Lidt længere tilbage var Johan Damkjær – i modsætning til CrossChallenge i Vejle forleden – stærkere end Abdi Hakin Ulad, og med en 11. og en 15. plads sørgede de to for en dansk bronzemedalje i holdløbet. Ikke ventet var den etiopiskfødte nordmand Urige Buta her i en klasse for sig.

Nmcross2011 Holdguld GudmandashxJosefine Rytter nr. 9 hos juniorerne

Hos de kvindelige juniorer kæmpede Josefine Rytter og Anna B. Mikkelsen flot og levede med en 9. og 10. plads op til deres bedste. Hos de kvindelige seniorer viste de nordiske konkurrenter sig ikke helt uventet at være for stærke. Trioen Maja Alm, Signe Søes og Simone Glad kom her i mål lige efter hinanden på placeringerne 14, 15 og 16.

15. Caroline Tauson (DEN) 16:45 min.
18. Line Kalstrup Schoulz (DEN) 16:55 min.
21. Laura Lambæk Knudsen (DEN) 17:18 min.
22. Rebekka Fuglsø (DEN) 17:42 min.

Hold
1. Finland
4. Danmark

Junior drenge 6000 meter
1. Jeppe Harboe (DEN) 18:36 min.
2. Kristian Blummenfelt (NOR) 18:37 min.

3. Danmark

Foto (øverst): Jeppe Harboe sejrer hos de mandlige juniorer. Næsten skjult bag ham ses bronzevinder Mads Tærsbøl. (Kim Gudmand)

Foto (nederst): Det danske juniorhold - fra venstre Jeppe Harboe, Peter Glans, holdleder Niels Kim Hjort, Mads Tærsbøl og Jacob Ø. Markussen. (Kim Gudmand)