Loading...

Nyheder 2012

Rekordtilmelding til Kronborg Games

05. januar 2012 · Jeppe Weinreich

Stor ungdomsinteresse for lørdagens 1. runde, der også byder på spændende kuglestødsdueller.

Med 330 tilmeldte deltagere til lørdagens 1. runde af Kronborg Games er succesen allerede i hus for Helsingør IF. Turneringen er siden starten i 2008 vokset støt og roligt, og med de 330 unge atleter – hvoraf vægten ligger i aldersklasserne 10-11 og 12-13 år – er der sat deltagerrekord for den første runde.

Mens stævnekonceptet tager udgangspunkt i en holdturnering over tre runder, så kan man sagtens deltage uden at indgå i holdsammenhæng, oplyser arrangøren. Størst tilslutning er der til de 12-13 årige pigers 60 meter. Her er der i alt 46 unge sprintere fordelt på 10 heat.

”Generelt kommer der flere deltagere til de næste runder. Mange af de lidt ældre ligger stadig i tung træning, men ellers er vi ved at nå kapaciteten for, hvad der kan lade sig gøre at afvikle i hallen,” fortæller John Odgaard fra Helsingør IF. 

Dansk-svensk duel ved ”Holger D”
Sidste år stod selvsamme arrangør også bag nyskabelsen ”Holger D shot put meeting”, hvor bl.a. Trine Mulbjerg (Aarhus 1900) lyste op med en dansk rekord (15,25m), og Nick Petersen (Sparta) slog sin klubkammerat Kim Christensen med karrierens hidtil længste stød på 19.33 meter. I forhold til sidste års termin (26/2) er stævnet rykket frem, så det nu kommer til at kaste glans over lørdagens Kronborg Games.

I kvindernes kuglestød er der gensyn med Trine Mulbjerg, når hun stiller op i et spændende dansk-svensk opgør mod Catarina Andersson, der trods sine 34 år aldrig har været bedre. Således satte svenskeren i sommer personlig rekord med flotte 16.48 meter – godt en meter længere end Mulbjergs danske rekord. Hos de mandlige seniorer er Kenneth Mertz (Sparta) klar favorit.

En anden stærk svensk kuglestøder er den 16-årige Viktor Gardenkrans, der i fjor med et stød på 19.52 meter (5kg) var verdens fjerdebedste i sin årgang (95). Han får lørdag fornøjelsen af at møde Christoffer Mikkelsen (Rdrs. Freja). Modsat danskeren er Viktor Gardenkrans stadig at finde i 16-17 års klassen, men for at få en værdig duel ud af mødet har svenskeren indvilliget i at støde med 6kg kuglen. Da de to store talenter mødte hinanden under kvalifikationen ved Ungdoms-VM, skilte blot 9 cm de to.

Stævne i Aarhus
Det er ikke kun i Snekkersten Hallen, at der lørdag bliver stor aktivitet. I Marselisborghallen i Aarhus afvikler AGF nemlig sæsonens andet indendørsstævne, mens Hvidovre søndag afvikler det, der skulle have været sæsonens andet stævne, men grundet en aflysning af stævne nr. 1 i december, nu bliver det første.

Kronborg Games 1. runde – (arr. Helsingør IF) Snekkersten Hallen, d. 7. januar kl. 10.00

Indestævne nr. 2 - (arr. AGF) Marselisborghallen d. 7. januar kl. 13.30

 

Indestævne nr. 2 - (arr. Hvidovre AM) Hvidovre Hallen d. 8. januar kl. 10.00

 

© Copyright Dansk Atletik Forbund