Loading...

Nyheder 2012

Bruttogruppen træner på livet løs i Sydafrika

06. januar 2012 · Lars Nielsen

Tidlig torsdag morgen ankom Andreas H. Bube som den sidste af de aktive til træningslejren i Stellenbosch, som ligger ca. 50 km fra Cape Town. En stor del af de øvrige ankom allerede den 27 december og har således haft en del dage til at komme sig efter den ca.  16-18 timers rejse herned, ligesom de også holdt nytår i den afrikanske varme.

Hele ni aktive fra DAF´s OL-bruoottrup (se OL.dk) er med på træningslejren, heriblandt Sara Slott Petersen og Andreas Bube, som jo bekendt allerede er blevet udtaget til OL i London. De andre kandidater er; Morten Jensen, Janick Klausen, Caroline Bonde Holm, Anders Møller, Peder P. Nielsen. Andreas F.L. Martinsen og Rasmus W. Jørgensen. 

Mens Andreas Bube brugte dagen med noget let træning for at få rejsen ud af kroppen, var alle de andre i fuld aktion på træningsbanen og der bliver gået til den hele vejen rundt. Træningslejren i Stellenbosch er netop kendetegnet ved at være samlingspunkt for en lang række af verdens bedste atleter fra blandt andet England, Holland, Belgien, Sverige, Tyskland, Sydafrika, Irland, Finland, Norge og selvfølgelig Danmark. Stadion kan til tider være godt fyldt op, men der er gensidig respekt for den træning der laves, så det er et perfekt elitemiljø for alle der træner her, og så er der masse af inspiration at hente for såvel aktive som trænere. 

I løbet af den første uge hernede har vi allerede set dels, at vores folk yder en super træningsindsat, dels viser der sig nogle spændende træningsresultater, dels ser vi dem bevæge sig i en fart og på en måde, der lover rigtig godt for 2012 sæsonen såvel indendørs som til sommer. 

Hos sprinterne med Sara Slott Petersen i spidsen er begge OL-folkene skadesfri, Sara løber mere specifik 400 m hæk træning, end hun har gjort tidligere og dette kombineret med en del styrketræning og alternativ træning på cykel virker til at være den helt rette opskrift for hende. På torsdag skal hun løbe en fuld 400 meter hæk, og hendes 250 meter test den anden dag har allerede skabt en god stemning. Sara satser som bekendt ikke det store indendørs, men træningen ser bedre ud end nogensinde, og det lover godt frem mod EM og OL.


Andreas Martinsen kom jo herned med en frisk PR og fortsætter med at bygge videre på de flotte takter, også Andreas satser primært udendørs, men der er sikkert også et par gode indendørs løb i ham på den korte 60 meter distance, inden han i foråret for alvor går på jagt efter en OL-kvalifikation.

Martin Krabbe der efter indendørs sæsonen, skal igennem en meniskoperation, satser virkelig på med lidt alternativ træning at lave en super 2012 sæson indendørs, og han er rigtig godt kørende og ligger allerede nu meget tæt på hans 2010 niveau, hvor han jo deltog ved VM-inde. 

Stina Troest er den yngste deltager hernede, og hun får virkelig inspiration så det batter. Det vrimler med gode 400 meter hækkeløbere hernede, hos kvinderne er der 4 VM semifinalister fra VM-2011 samt bronze vinderne fra såvel OL-2008 og EM-2010, mens herrerne kan diske op med verdensmesteren og EMU23 vinderen. Stina er igen skadesfri og træner rigtig godt sammen med Sara, om end hun stadig primært træner i de flade sko, så hendes fødder ikke overbelastes.  

Hos løberne har Jakob Hoffmann fået trænet flittigt den første uge hernede og er nu klar til at presse Andreas Bube, når han om en dag eller to er klar til at give den gas, efter dels et 3 ugers ophold i højderne i Mexico og efterfølgende 4 ugers træning i højdeteltet hjemme i lejligheden i Bagsværd. 

Springerne har også været i højt gear i tæt på en uge. Morten Jensen har allerede vist højere niveau hernede end sidste år og satte den anden dag en trænings PR med 8,19 meter i længdespring med afsæt på en 10 cm kasse fra et 10 skridt + trip tilløb, en flyvende 30 meter på 2,77 sek. samt en 120 meter test med stående start og EL-tid på 11,99 sek. Sender nogle særdeles lovende takter for en fin 2012 sæson. 

Janick Klausen der i perioder efter sin kraftige forvridning af foden, lige efter EM-inde i marts 2011, har haft smerter i foden, havde i går efter 2 gange manuel behandling af en lokal fysioterapeut, som vi har brugt igennem flere år hernede, sit første tekniske pas i lang tid uden nogen som helst smerter, og det gav bonus med det samme. 2,16 meter viser, at han trods en del alternativ træning er meget tæt på sit bedste, når blot vi kan holde ham fri for smerter, og det virker til, at vi er kommet meget tæt på den behandlingsform, der kan sikre dette fremover.  

Stangspringerne Caroline Bonde Holm, Rasmus W. Jørgensen og Mikkel M. Nielsen er alle rigtig godt kørende, Rasmus er for alvor på vej tilbage efter sin sidste hofteoperation, og med et par enkle træningstilpasninger går det rigtig godt med træningen, Mikkel er også rigtig godt kørende og på et højere niveau end nogensinde tidligere. Det samme gælder for Caroline, der også nyder træningen i det varme vejr hernede, så der er lagt op til en spændende indendørs sæson, som måske betyder at gruppen af OL-kandidater skal udvides en smule, når DAF´s sportschef og cheftræner skal se på denne en sidste gang lige efter DM-inde i slutningen af februar.

Trespringeren Peder P. Nielsen har i lighed med Morten også været oppe i gear i snart en uge og har også vist højere niveau end tidligere set på samme tidspunkt, det er således blevet til 15,81 meter i trespring fra 6 skridt + trip tilløb. 2,88 sek. På flyvende 30 meter og 17,46 meter i 5-spring fra samlet stående start. Peder har for et par dage siden fået selskab af såvel Anders Møller og Christian Olsson (SWE), så nu er der for alvor lagt op til at gentage de foregående års kvalitetstræning, hvor ikke mindst Anders og Peder har en formidabel evne til at løfte hinanden. Om der så også i år bliver lejlighed til at lave en international kuglekast konkurrence må tiden vise. 

Med alle på plads er der for alvor lagt op til en masse kvalitets træning de kommende uger, hvor de første tager tager retur til Danmark den 15 januar, flere følger den 19, mens de sidste tager herfra den 25 januar.  

Stellenbosch den 6. Januar 2012 
Lars Nielsen, Cheftræner i DAF

 

© Copyright Dansk Atletik Forbund