Loading...

Nyheder 2012

Kronborg Games: Svenske stødere var for stærke

09. januar 2012 · Jeppe Weinreich

Både Trine Mulbjerg og junioren Christoffer Mikkelsen mødte overmagten ved lørdagens Holger D shot put meeting i Snekkersten Hallen.

Ikke helt uventet viste de svenske kuglestødere ved lørdagens ”Holger D shot put meeting” i Helsingør at være en for stor mundfuld for de bedste danskere. I kvindernes kuglestød satte Catarina Andersson således tingene på plads allerede i anden runde, da hun hev dagens længste stød frem med 15.95 meter. Det kunne Trine Mulbjerg (Aarhus 1900), hvis danske rekord som bekendt lyder på 15.51 meter, selvsagt ikke svare igen på. Mulbjerg fik på andenpladsen noteret 14.65 meter – 21 cm fra hendes sæsonbedste. På fjerdepladsen lagde Kathrine Bebe (Sparta) ikke mindre end en halv til sin PR, da hun med et stød på 12.29 meter for første gang kom over de 12 meter. 

Ung svensker imponerer
Mens Kenneth Mertz (Sparta) - som eneste deltager hos seniorerne – vandt med sæsonbedste 17.01 meter, så var det mod de mandlige juniorer, at opmærksomheden var rettet. Her understregede 16-årige Viktor Gardenkrands fra Malmö AI, at han hører til blandt verdens bedste i sin aldersklasse. Trods den for ham uvante 6kg kugle i hånden, fik han i tredje runde noteret 18.36 meter. Dermed blev der ikke tale om nogen tæt dyst mod det danske håb Christoffer Mikkelsen (Rdrs. Freja), der med et stød på 16.58 meter i femte runde dog formåede at lægge 13 cm til sin PR. Mere bemærkelsesværdigt var det måske, at Andreas Ellegaard (Sparta) kun var lidt over en meter fra Christoffer. Med 15.25 meter lagde han hele 73 cm til den PR, han satte ved DMU i Skive sidste vinter.

Ungdom i fremgang
Kuglestødsstævnet var som noget nyt indlagt i forbindelse med 1. runde af Kronborg Games. Her viste flere ungdomsudøvere stor fremgang med et væld af personlige rekorder til følge. Den 17-årige Mathilde Heltbech fra arrangørklubben Helsingør IF skar én hundrededel af sin PR på 60 meter, da hun vandt i 7,98 sek., mens Jessie Ipsen (KIF) i længdespring fik en udmærket sæsonstart med 5.90 meter. Hos de 14-15 årige drenge var der på 60 meter hæk en flot dyst mellem Simon Traoré (Sparta) og Mathias Mørk (HIF). De to unge talenter satte begge PR med hhv. 8,76 og 8,77 sek. For førstnævntes vedkommende var det blot 0,2 sek. fra den gældende danske ungdomsrekord.

El-tiden svigtede i Aarhus
Mens der altså skulle målfoto til at afgøre dette løb, så svigtede el-tidtagningen i Aarhus, hvor der lørdag ligeledes var stævne. De mange håndstoppede tider, som deltagerne på 60 meter således måtte nøjes med, er derfor ikke meget anvendelige. Bedste resultat stod vel nok Lærke Nilsson (Aalborg AM) for, da hun i længdespring nåede ud på 5.40 meter. Netop rykket op i 14-15 års klassen betyder det, at hun opnåede det flotte resultat fra planke – og ikke med zoneafsæt (som tidligere var gældende for de 14-15 årige), hvor årgangsrekorden lyder på 5.48 meter. Så mon ikke de 5.40 meter kommer til at figurere som rekord, når de ajourførte rekorder i en nær fremtid bliver en integreret del af statletik.dk?

Næste weekend er det for ungdommes vedkommende i Sparta Hallen, at det sker. Her afvikles Sparta Junior Indoor, der er blevet udvidet til også at inkludere søndagen.

 

© Copyright Dansk Atletik Forbund