Loading...

Nyheder 2012

Ungdomsrekorder i Örebro og på Østerbro

15. januar 2012 · Jeppe Weinreich

Den purunge stangspringer Amalie B. Petersen fortsætter med at imponere. 3.51 meter blev det til i Sverige lørdag. I Sparta Hallen overtog den lige så unge Simon Traoré 14 års rekorden på den korte hæk.

Kort før nytår satte hun i Aarhus ny dansk ungdomsrekord i stangspring med 3.30 meter. Lørdag hævede Amalie Bang Petersen (Rdrs. Freja) i svenske Örebro så sit hidtil bedste med 21 cm, hvor efter rekorden i både 14 og 15 års klassen nu lyder på flotte 3.51 meter.

Egentlig sluttede Amalie - der først om et par måneder fylder 14 - med 3.41 meter på en delt 1. plads blandt de tre år ældre konkurrenter. Derfor skulle der omspringning til, og her klarede hun såvel som hendes svenske modstander 3.51 meter. Da begge efterfølgende rev ned på 3.61 meter, hed højden igen 3.51 meter, og minsandten om ikke Randers Freja-pigen klarede rekordhøjden en gang til og dermed vandt!

Amaliebangpetersendur 351 Olekvistashx

Trods det flotte resultat er Amalie blot den tredjebedste i sin klub. Hendes træner Ole Kvist står også for træningen af hhv. nr. 2 og 3 i Danmark, Iben Høgh-Pedersen og Line Renée Jensen. Begge har dog døjet en smule med skader. Ibens skulder var tæt på at gå af led for fire uger siden, fortæller Ole Kvist, mens Lines afsætsfod undertiden smerter. Lørdag sluttede de med hhv. 3.71 og 3.61 meter. Resultater, der dog ikke giver et retfærdigt billede af deres nuværende form.

Ung spartaner rekordhurtigt over hækkene
Sparta havde i weekenden indbudt til ungdomsstævne i Sparta Hallen, og her åbnede klubbens nye talent, Simon Traoré (født 1998), lørdag med at sætte ny 14 års rekord på 60 meter hæk med tiden 8,54 sek. – en forbedring af den tidligere bedstenotering med 0,02 sek. Søndag blev det til en PR i længdespring med ligeledes flotte 5.92 meter, og storesøster Martha Traoré fulgte flot op med 7,94 sek. på 60 meteren – et dansk årsbedste, der dog næppe holder sæsonen ud.

Med Sparta Junior Indoor tyder noget på, at en ny stævnetradition er blevet grundlagt. 

”Vi synes selv, at stævnet blev afviklet rigtig godt - med masser af hjælpere fra egne rækker og ingen forsinkelser. Vi håber dog på, at der vil være lidt varmere i hallen næste år,” udtaler Spartas ungdomschef, Charlotte Beiter Bomme.

Resultatlister
Örebro Indoor Games
Sparta Junior Indoor – lørdag & søndag

(foto: Ole Kvist)

© Copyright Dansk Atletik Forbund