Loading...

Nyheder 2012

Stangspringseliten åbner sæsonen lørdag

19. januar 2012 · Jeppe Weinreich

Alle de bedste danske stangspringere er med ved Stavhoppskarnevalen i Göteborg førstkommende weekend. Og der er grund til optimisme forud for sæsonen.

Tegningen til et stort år for dansk stangspring er til stede forud for weekendens sæsonåbning i Sverige. De to spartanere Caroline Bonde Holm og Rasmus W. Jørgensen, der begge figurerer i den danske OL-bruttotrup, er netop vendt hjem fra en meget vellykket træningslejr i Sydafrika. Begge har været forskånet for skader, og træningsresultater såvel som diverse test giver forhåbninger om en stor sæson, hvor jagten på det forjættede OL kommer til at fylde det meste – hvis ikke det hele.

Lørdag åbner de sæsonen sammen med resten af den danske stangspringselite ved det stærkt besatte stævne Stavhoppskarnevalen, som finder sted over flere dage i Nordens største indkøbscenter – Nordstan i Göteborg.

Det handler om at komme i gang
”Ved de første to stævner (det andet er i Malmö den efterfølgende weekend, red.) handler det primært om at komme i gang,” fortæller træner Thor Torp, hvis gruppe også inkluderer de andre Sparta-springere Catrine Larsåsen, Mikkel M. Nielsen og Martin Stensvig. ”Så man skal ikke forvente de store højder. Selvom eksempelvis Rasmus og Mikkel for nylig sprang det klart bedste til træning, så er det ikke altid lige let at overføre til konkurrence.”

For Caroline Bonde Holms vedkommende lyder kravet (B-krav) til OL på 4.40 meter. Det klarede hun som bekendt sidste vinter, da hun i Potsdam satte dansk rekord med netop 4.40 meter. Imidlertid startede kvalifikationsperioden først i maj, hvorfor hun mindst skal præstere det samme igen for at komme med til London. Målet er da også at indfri kravet allerede denne vinter.

Stangspringere Sydafrika2012ashx

5.60 meter er målet

Den anden OL-kandidat Rasmus W. Jørgensen skal forbedre sin PR (5.50 meter) med 10 cm for at komme i betragtning. Sidste indendørssæson blev spoleret grundet en operation og efterfølgende genoptræning. Efter en sen sæsonstart formåede han alligevel at komme over 5.40 meter, ligesom at han nåede finalen til EM-U23.

”Det var en o.k. sæson for Rasmus i betragtning af skadesforløbet. Men han er i klart bedre form nu,” siger Thor Torp, der også har store forventninger til Mikkel M. Nielsen, der har udviklet sig enormt det sidste års tid.

”Mikkel har altid haft et stort potentiale, men det er først nu, at han er begyndt at få det til at hænge sammen. Han er modnet som stangspringer,” siger Thor Torp om Mikkel M. Nielsen, der i sommer satte PR med 5.31 meter og under den netop overståede træningslejr faktisk sprang endnu højere. Kravet til EM i Helsinki lyder på 5.55 meter, og selvom der er et stykke op til det, anser træneren det ikke for en urealistisk højde.

Randers Freja
Mens Thor Torp og Sparta altså tegner en stor del af dansk stangspring, så tager Ole Kvist og Randers Freja sin del på kvindesiden. Iben Høgh-Pedersen, som ved DM i juli forbedrede sig til 4.20 meter, er også med i Göteborg.

”Ibens form lover godt for de kommende stævner i Sverige. Målsætningen for Iben er at springe 4.30 meter indendørs i bestræbelserne på at klare 4.40 meter udendørs,” lyder det fra Ole Kvist, der også tager det spændende talent Amalie Bang Petersen med til Nordstan. Den 13-årige Amalie er her klar favorit i ungdomsklassen, der afvikles allerede fredag.

Stavhoppskarnevalen 2012 – Nordstan, Göteborg d. 18.-23. januar

Danske deltagere:

Fredag kl. 15.00 – piger 13-15 år
Josephine Skipper (Randers Freja)
Amalie Bang Petersen (Randers Freja)

Lørdag kl. 11.00 – senior K
Line Renée Jensen (Randers Freja)
Iben Høgh-Pedersen (Randers Freja)
Catrine Larsåsen (Sparta/NOR)
Caroline Bonde Holm (Sparta)

Lørdag kl. 13.30 – senior M
Martin Stensvig (Sparta)
Mikkel M. Nielsen (Sparta)
Rasmus W. Jørgensen (Sparta)

Søndag kl. 13.00 – junior M
Andreas Rønning (Ballerup AK)

Søndag kl. 15.00 – drenge 16-17 år
Emil Christensen (Ballerup AK)

Arrangementets hjemmeside

Foto: Caroline Bonde Holm, Rasmus W. Jørgensen, Mikkel M. Nielsen, Thor Torp og Catrine Larsåsen. (www.sparta.dk

 

© Copyright Dansk Atletik Forbund