Loading...

Nyheder 2012

Morten Jensen sæsondebuterer på Island

20. januar 2012 · Jeppe Weinreich

EM-bronzevinderen vil bruge Reykjavik International Games som en slags test.

Egentlig indgik Reykjavik ikke i planerne for længdespringer Morten Jensen (Sparta), men selvom han til at starte med afviste invitationen fra de islandske arrangører, ændrede han mening. Derfor åbner den danske EM-bronzevinder lørdag sin sæson i den islandske hovedstad – unægteligt lidt af et spring rent geografisk med tanke på hans netop overståede træningslejr i Sydafrika.

”Det passede egentlig ikke ind i mit program i forhold til træningslejren, men efter lidt betænkningstid valgte jeg at takke ja til Reykjavik. Den bedste træning jeg kan få, er at springe en konkurrence. Også selvom det langtfra er optimalt, er ideen med at springe på Island, at jeg får nogle spring i benene, inden de lidt mere vigtige konkurrencer kommer. Og konkurrencen på Island ser jeg også mere som et teknikpas på højt niveau,” skriver Morten Jensen på sin hjemmeside.

2011 – glæde og skuffelse
For den nordiske rekordholder bød 2011 på højdepunkter og skuffelser. Ved EM-inde i marts lykkedes det ham efter utallige forsøg for første gang at nå en international finale – og minsandten om ikke det ikke her blev til en bronzemedalje. Til gengæld blev udendørssæsonen lidt af et antiklimaks, hvor han trods et flot og stabilt niveau det meste af sommeren ikke formåede at klare kravet til VM i Daegu.

Den sæson er fortid, og det er en tændt og fortrøstningsfuld Morten Jensen, der nu tager tilløb til en ny jagt – først på kravet til VM-inde, der med 8.15 meter er endnu skrappere end det krav, han forgæves forsøgte at indfri hele sommeren. Og han har noget at have selvtilliden i.

”Træningen i Sydafrika er blevet gennemført på et højt niveau, og jeg har leveret på et højere niveau, end jeg gjorde for 1 år siden inden EM i Paris, så det tegner bestemt godt,” lyder det fra Morten Jensen, der weekenden efter springer ved Pallas Spelen i Malmö – et stævne, der med deltagelse af stort set hele den danske elite tegner uhyre interessant.

 

© Copyright Dansk Atletik Forbund