Loading...

Nyheder 2012

CrossChallenge 3. runde: OL-kandidater i kamp

27. januar 2012 · Jeppe Weinreich

Med Munkholm, Them og Faurschou til start tegner søndagens 15 km i Aalborg særdeles interessant.

Tre mandlige løbere med realistiske drømme om OL står alle klar på målstregen, når 3. runde af CrossChallenge skydes i gang på søndag i Aalborg. Efter at de første to runder har været henlagt til kuperet terræn, står der nu flad landevej på menuen – 15 km for mændenes vedkommende og 10 km for kvindernes – men med det seneste snefald (og udsigt til mere i løbet af søndagen) er en uforudset modstander dukket op.

For Morten Munkholm (Aarhus 1900) og Henrik Them (Sparta) bliver det lidt af et klimaskifte efter i flere uger at have trænet i mere end 30 graders varme i Sydafrika. Her er der lagt op til en spændende duel, der med tilstedeværelsen af Jesper Faurschou (Herning LK) bliver tilført endnu mere kolorit.

15 km distancen var i mange år en fast bestanddel af vinterturneringen. Så blev den fjernet, men dukkede for to år op igen i Roskilde, hvor netop Munkholm og Them gav hinanden kamp til stregen i et mindeværdigt løb, hvor førstnævnte vandt med 45:47 mod 45:51 min. Sidste år var den lange distance henlagt til Odder, hvor Munkholm i fraværet af både Them og Faurschou sejrede sikkert.

Aarhusiansk duel i holdkampen
Aarhus 1900’s ellers så suveræne herrehold måtte ved 2. runde overraskende se sig henvist til en plads uden for podiet. De må denne gang se bort fra Johan Damkjær, der ellers har været en vigtig brik på holdet. AGF’s hold, anført af Michael Nielsen og Mikkel Kleis, ser på papiret stærkt ud, og meget tyder på en tæt duel mellem de to aarhusianske hold.

Maria Sig Møller (AGF) er netop rejst til Lanzarote, men trods det burde AGF’s kvinder ikke have nogen problemer med at vinde for tredje gang i træk. Orienteringsløberen Maja Alm (AGF) har vist naturlig styrke i cross, men hun kan i Aalborg forvente god modstand fra Simone Glad (Odense Atletik), der ved den tilsvarende runde i Odder sidste år sluttede på en andenplads. Tankevækkende er det, at landets to største klubber her samlet kun stiller med én deltager: Sparta ved Lene Hjelmsø, mens Aarhus 1900 er helt uden deltagere. 

Juniordrenge på banen igen
Den spændende generation af talentfulde juniordrenge mødes igen efter den flotte indsats ved EM Cross i december. Mads Tærsbøl (Korsør AM) og Thijs Nijhuis (Skive AM) er ikke med denne gang, men ellers er Peter Glans (Odense AM) såvel som de to helt nye navne Jacob Østergaard Marcussen (Aarhus 1900) og Mikkel Dahl-Jessen (SAK77) at finde på startlisten hos juniorerne, som nøjes med at løbe 5 km.

Hos juniorpigerne er turneringens førende løber, Josefine Rytter (Bagsværd AC), efter en 1. og en 2. plads klar til at forsvare sin føring, men hun kan forvente god modstand af Anna B. Mikkelsen (Sparta), ligesom at den tidligere vinder af turneringen, Nanna Bagger (Skive AM), også har meldt sin start.

CrossChallenge 2011-12
3. runde – Aalborg, d. 29. januar 2012 (arr.: Aalborg Øst Road Runners Club)

Kl. 13.00 Junior M & K – 5 km
Kl. 13.40 Senior K – 10 km
Kl. 14.40 Senior M – 15 km

Mere information

 

© Copyright Dansk Atletik Forbund