Loading...

Nyheder 2012

Pallas (1): Dansk stangspringsopvisning

28. januar 2012 · Jeppe Weinreich

Mikkel M. Nielsen sætter PR med 5.40 meter, men taber alligevel til Rasmus W. Jørgensen, der får noteret samme højde.

MALMØ - Trods en PR-forbedring på hele 9 cm måtte stangspringer Mikkel M. Nielsen (Sparta) se sig besejret af sin træningsmakker Rasmus W. Jørgensen på 1. dagen af Pallas Spelen i Malmö. Bortset fra en enkelt nedrivning på starthøjden 5.00 meter sprang Mikkel fejlfrit på de følgende højder 5.10, 5.20, 5.30 og 5.40 meter – den sidste højde blev klaret med en let berøring af overliggeren, men over kom han.

Rasmus W. Jørgensen var om muligt endnu mere overbevisende springende, og undervejs til de 5.40 meter rørte han ikke overliggeren én eneste gang. Specielt med sit overlegne forsøg på 5.40 meter understregede han, at det ikke var nogen tilfældighed, at han sidste weekend sprang 5.50 meter. På netop den højde fik han dog lørdag ikke tingene helt til at passe. Dermed blev det en flot dansk dobbeltsejr med to gange 5.40 meter – kun Mikkels nedrivning på 5.00 meter gjorde, at der ikke skulle omspring til for at finde en afgørelse. Sidst to danskere i samme sæson været over 5.40 meter, var i sæsonen 2000.

Møller & Nielsen: 2 x 16.05 meter
Mens Mikkel M. Nielsen altså hårfint tabte det interne danske opgør, så skete det samme for hans tvillingebror, Peder P. Nielsen (Aarhus 1900), der i trespring måtte se sig besejret af sin evige rival Anders Møller (Sparta). Men mere tæt kunne afgørelsen ikke have været: Peder førte fra første runde med 15.88 meter, udbyggede den senere til 15.99 meter. Så kom Anders forbi med noteringen 16.02 m. Peder forsøgte i femte runde at svare igen med et meget langt spring, der imidlertid var overtrådt. I sidste runde øgede Møller så til 16.05 meter, og nøjagtig samme længde fik Peder noteret i sit sidste spring, hvorfor Møller med sit næstbedste forsøg kunne trække sig sejrrigt ud af dysten.

Krabbe viser gryende storform
I mændenes 60 meter finale barberede Martin Krabbe (AK Holstebro) sit danske årsbedste ned til 6,82 sekunder, som lidt overraskende kun rakte til 2. pladsen efter svenskeren Odain Rose.

”Det var ikke noget kønt løb, men nu er vi i gang,” sagde en trods alt tilfreds Krabbe, der løber næste weekend i Finland.

På 4. pladsen skar junioren Frederik Thomsen (Ballerup AK) én hundrededel af sin PR fra sidste år, så den nu lyder på 6,90 sek. Mike Kalisz (Sparta) viste i det indledende løb gode takter med 6,92 sek., men kunne i finalen ikke leve op til den tid.

Andre steder:
- Efter en skidt sæsonstart fik Iben Høgh-Pedersen (Randers Freja) tanket lidt selvtillid op, da hun besatte andenpladsen i stangspring med årsbedste 4.00 meter – og efterfølgende havde et rigtig godt første forsøg på 4.10 meter.

- Anna Olsson (Sparta) satte i det indledende 60 meter heat dansk årsbedste med tiden 7,73 sek. I finalen måtte hun nøjes med 7,75 sek.

- Også Simon Mathiesen (Hvidovre AM) fortsætter sin fine fremgang. Med vindertiden 7,12 sek. på de 16-årige drenges 60 meter satte han ny PR og var ikke langt fra årgangsrekorden.

- Efter dansk ungdomsrekord i Ballerup sidste weekend med 11.17 meter i de 14-årige pigers trespring, lagde Nikoline Skifter Andersen (AK Delta) lørdag seks cm til sin rekord, da hun vandt sin aldersklasse med godt en halv meter ned til nummer to.

Resultatliste

 

© Copyright Dansk Atletik Forbund