Loading...

Nyheder 2012

Pallas (2): Nick Ekelund tæt på stævnerekord

28. januar 2011 · Jeppe Weinreich

En ny forbedring glippede for den danske indendørsmester på 400 meter, men Nick Ekelund-Arenander gjorde alligevel en god figur, da han vandt i 47,58 sek.

Med sit fremragende sæsonudlæg på 47,33 sek. for to uger siden havde Nick Ekelund-Arenander (KIF) på forhånd skruet publikums forventninger op til lørdagens 400 meter, som meget passende lå som sidste øvelse i seniorernes program. Selvom det ikke blev til en ny forbedring leverede den 23-årige danske mester på distancen et seværdigt løb, der blev belønnet med tiden 47,58 sek. – få hundrededele fra stævnerekorden.

Fra yderbanen lagde Nick efter planen en smule mere behersket ud, end tilfældet var for to uger siden. Med mellemtiden 22,95 sek. gik han først ud på den sidste omgang og øgede her sin føring. På den sidste langside stivnede han dog en anelse, og det kostede nok en ny PR. Med til historien hører, at han efter det seneste rekordløb ikke har kunnet træne optimalt som følge af en slags ”trælår”. Set i det lys var der al mulig grund til at være tilfreds efter sejren.

Hårdt program
”Jeg mærker intet i låret lige nu,” lød det fra Ekelund-Arenander umiddelbart efter løbet, som formentlig ikke bliver hans eneste denne weekend.

”Nu ser vi i tingene an i morgen, så beslutter vi, om han både skal løbe 200 og 800 meter,” sagde træner Christian Trajkovski, der selv betegnede det hårde program som en slags træningsweekend. Planen er at løbe 400 meter næste weekend i Göteborg, og efterfølgende arbejdes der på endnu et løb på den hurtige bane i Wien, hvor såvel den danske (47,04s) som den nordiske rekord (45,54s) er sat.

Rutinen slår ungdommen
Træner Trajkovski kunne i det forrige heat glæde sig over, at andre KIF-sprintere gjorde det godt. Brian Jørgensen – der fylder 37 i år – var med flotte 49,98 sek. ikke langt fra sin egen veteranrekord, og lige bagved ham satte den 21 år yngre Christian Clausen ungdomsrekord med 50,70 sek.

I dagens sidste løbeøvelse – de mandlige juniorers 200 meter – kunne Emil Strøm (Sparta) overraskende vinde fra B-heatet med tiden 22,37 sek. – 3/10 sek. end hvad Andreas Trajkovski (KIF) vandt A-heatet med.

 

© Copyright Dansk Atletik Forbund