Loading...

Nyheder 2012

Danske atleter i ind- og udland denne weekend

02. februar 2012 · Dansk Atletik Forbund

Skive, Malmö, Göteborg, Tammerfors, Moskva og Castellon. Listen over weekendens danske starter er lang.

Hvis man vil opnå en godkendt tid på indendørs 200 meter eller længere distancer, er Sparbank Arena stedet i Danmark. Det mærker arrangørerne bag lørdagens stævne i Skive med al tydelighed. Ikke færre end 278 atleter har nemlig tilmeldt sig, og mange af dem stiller op med henblik på at løbe en kvalifikationsgivende tid til det kommende DM og DMU i samme hal.

Med termometrets nål forventeligt presset ned til minus 15 grader natten før stævnet, venter der arrangørerne fra Skive AM et vigtigt arbejde med at få varmet hallen op.

”Vi fyrer op under kedlerne – og med lidt sol fra oven skal det nok gå,” lyder det fra arrangør Anette Nørgaard Jensen, der med sidste års hårde vinter in mente ikke er helt uforberedt.

Af topnavne til start finder man Martin Krabbe (AK Holstebro) på 60 meter, Jon Yde Bentsen (Aalborg AM) på kort hæk samt Trine Mulbjerg (Aarhus 1900) i kuglestød. Alle er indehavere af halrekorden.

DM Mangekamp i Helsingborg – 4-5/2
Med etableringen af Sparbank Arena har DM-deltagerne de seneste fire sæsoner kunnet starte på dansk grund. Hvad angår dette års DM Mangekamp, må deltagerne her for første gang nogensinde drage til Sverige, da det ikke er lykkedes at finde nogen arrangør(!) Tidligere har Helsingør stået for det, men førstkommende weekend kommer det til at foregå på den anden side af sundet, nemlig i Helsingborg. Her kommer den forsvarende mester Tine Bach Ejlersen (Aarhus 1900) for første gang denne sæson i aktion, mens hendes klubkammerat Mathias Andersen efter afbud fra 1900’s regerende mester hos mændene, Gert Skals, nu gælder som favorit.

Atleticum Spelen SWE – 4-5/2
At stævnet i Skive ikke har sjællandske atleter på startlisten, giver næsten sig selv. Samme weekend er der nemlig Atleticum Spelen i Malmö. Her finder man på den omfattende startliste bl.a. Stina Troest (AAC), der stiller op på 400 meter – i øvrigt hendes første konkurrence siden d. 18. juni.

Göteborg Inomhus SWE – 4/5
Som tidligere nævnt er der lagt op til et interessant møde på mændenes 400 meter ved Göteborg Inomhus, når Nick Ekelund-Arenander (KIF) tørner sammen med Jacob Riis (Sparta).

Tähtien Kisat FIN – 4/2
Samme dag stiller Danmarks to bedste stangspringere, Rasmus W. Jørgensen og Mikkel M. Nielsen (Sparta), til start ved ”Tähtien Kisat” i finske Tammerfors. Her møder de en prominent tysk trio i skikkelse af Malte Mohr, Fabian Schulze og den evigt turnerende Tim Lobinger (der fylder 40 i september). Med en 300 meter rundbane i hallen får Christian Laugesen (Sparta) her lejlighed til at løbe 300 meter hæk – og mon ikke erobre en (så vidt vides) ledig uofficiel dansk rekord?

Raka Spåret SWE – 5/2
Danmarks tre bedste mandlige kuglestødere, Kim Juhl Christensen, Nick Petersen og Kenneth Mertz, er søndag på plads i Sätra ved Stockholm.

Russkaja Zima RUS – 5/2
Søndag skal Morten Jensen for tredje gang denne sæson springe længdespring. Det sker ved ”Russian Winter” i Moskva, som er det andet af seks stævner i IAAF’s fornemste serie indendørs: ”Indoor Permit”.   

Europa Cup Cross klubhold ESP – 5/2
To aarhusianske hold får samme dag lidt lunere betingelser, når den spanske by Castellon er vært for dette års Europa Cup i cross for klubhold. Hos herrerne er dansk atletik repræsenteret ved Aarhus 1900, mens det for kvindernes vedkommende er AGF. AGF er uden Maria Sig Møller, mens der er lidt usikkerhed om 1900’s stærkeste navn, Morten Munkholm.

Deutscher Cross Cup GER – 4/2
Dagen inden Europa Cup’en er flere andre danske crossløbere i aktion. Det sker ved den tredje og sidste runde af den tyske vinterturnering, som finder sted i Neukirchen i nærheden af Düsseldorf. Her er det danske hold, som består af Simone Glad (Odense Atletik) og ni herrer anført af Abdi Hakin Ulad (Korsør AM), blevet inviteret af de tyske arrangører som følge af en kontakt, der opstod under EM Cross.  

 

© Copyright Dansk Atletik Forbund