Loading...

Nyheder 2012

Sara Petersen i rekordforsøg

07. februar 2012 · Jeppe Weinreich

Den danske rekordholder skal tirsdag i Finland for første gang forsøge sig på 300 meter hæk indendørs. Onsdag møder Janick Klausen verdenseliten i Slovakiet, mens der samme dag finder to interessante danske stævner sted.

Knapt er en overordentlig travl weekend overstået, før de bedste danskere skal i aktion igen. Tirsdag aften står Sara Slott Petersen (Aarhus 1900) i Finland klar på startstregen i sit første løb siden VM semifinalen i august. Botnia Games i Korsholm ved Vasa råder over en kæmpehal, hvorfor der er 300 meter hæk på programmet. 

Sara i ”verdensrekordforsøg”
Nok skal snakken om rekorder her tages med et gran salt, eftersom hallen ikke opfylder de officielle mål. Ikke desto mindre har arrangørerne annonceret et verdensrekordforsøg med netop Sara i en af de to hovedroller. Den anden er tildelt norske Stine Tomb, som sidste år i samme tal blev noteret for en (meget) uofficiel verdensrekord ved at vinde i 40,09 sek. – og eftersom Sara aldrig har tabt til sin norske konkurrent, tegner rekordforsøget jo interessant.

Ved samme stævne får Martin Krabbe (AK Holstebro) i A-heatet på 60 meter mulighed for revanche mod svenskeren Odain Rose, der slog ham knebent i Malmö for ti dage siden. Krabbe er også med på den sjældne indendørs 100 meter, ligesom at de fire turnerende spartanere Rasmus W. Jørgensen, Mikkel M.  Nielsen, Caroline Bonde Holm og norske Cathrine Larsåsen igen er at finde i to stangspringskonkurrencer, der tegner til at blive jævnbyrdige affærer.

Sparta Indoor delvist aflyst
Onsdag indbyder Sparta til stævne, men grundet renovationsarbejde i Sparta Hallen og deraf meget lave temperaturer i hallen har man valgt at sløjfe store dele af øvelsesprogrammet, så der bliver tale om et rent kuglestødsstævne. Her er der dog et flot felt klar med lokalfavoritterne Kim Juhl Christensen og Nick Petersen, der tørner sammen med den jævnbyrdige svenske træningsmakker Leif Arrhenius. Hos kvinderne får Trine Mulbjerg (Aarhus 1900) fin modstand i skikkelse af den islandske syvkæmper Helga Thorsteinssdottir, som har stødt over 15 meter.

Møller & Nielsen i ny dyst
Temperaturen i Marselisborghallen i Aarhus fejler ikke noget, og derfor er der i løbet af kort tid stablet et lille, interessant stævne på benene med trespringsduellen mellem Anders Møller (Sparta) og Peder P. Nielsen (Aarhus 1900) som topattraktion. Andre tætte dyster kan forventes på mændenes 60 meter hæk, hvor Andreas Martinsen (AK Hosltebro) vil forsøge at bryde grænsen på 8,00 sekunder. Og førnævnte Martin Krabbe når såmænd også at komme hjem fra Finland for her at løbe 60 meter.

Janick Klausen møder to verdensmestre
Samme aften lidt længere væk, nærmere betegnet i Banská Bystrica i Slovakiet, er det højdespringer Janick Klausens (Aarhus 1900) erklærede mål at klare OL-kravet på 2.28 meter – og dermed erobre den danske rekord, som han lige nu deler med Michael Mikkelsen. Generelt bliver der altid sprunget højt ved dette stævne, og med verdensmestrene udendørs såvel som indendørs Jesse Williams (USA) og Ivan Ukhov (RUS) på plads, kunne det meget vel blive tilfældet igen.

 

© Copyright Dansk Atletik Forbund