Loading...

Nyheder 2012

Sparta Indoor: Dansk rekord af Mulbjerg!

08. februar 2012 · Jeppe Weinreich

En lettere, men stærkere Trine Mulbjerg slog onsdag aften til med en dansk rekord ved Sparta Indoor.

Indendørssæsonens første danske rekord faldt onsdag aften på Østerbro, da Trine Mulbjerg ved Sparta Indoor vandt kvindernes kuglestød med 15.59 meter. Resultatet er en forbedring af hendes egen rekord fra sidste vinter med 8 cm – og samtidig længere end den danske rekord udendørs, som den 21-årige Aarhus 1900-atlet også sidder på.

Faktisk bød aftenen på to rekorder, eftersom Trine i 3. runde nåede ud på 15.54 meter, inden hun i femte omgang stødte de 15.59 meter.

Trine Mulbjerg trænes af amerikaneren Simon Stewart, der også stod bag Joachim B. Olsen i dennes sidste to sæsoner. Han er overbevist om, at det ikke er den sidste rekord fra den bomstærke vestjydes hånd denne vinter.

”Trine har tabt sig i vægt denne vinter. Det betød først et tab i styrke, men hun er nu stærkere end nogensinde før. Det tog et stykke tid at tilpasse teknikken til den øgede styrke, men efter to ugers træningslejr på Lanzarote begynder tingene at fungere. Jeg føler mig sikker på, at hun denne vinter kommer over de 16 meter,” siger Simon Stewart, der ser OL i 2016 som en reel mulighed.

EM er målet
OL i London er endnu en for stor mundfuld, men EM i Helsingfors i juli måned er et erklæret mål, om end et meget ambitiøs et.

”Kravet er 16.40 meter, og det er et barsk krav, men kan hun få en god indendørssæson, er det muligt,” lyder det fra den amerikanske træner.

Kim Juhl Christensen støder årets længste
Danmarks bedste mandlige kuglestøder, Kim Juhl Christensen (Sparta), har derimod OL i London som det store mål. Ved onsdagens stævne fik han efter en lidt dårlig sæsonstart oprejsning ved at vinde med 19.77 meter – hans bedste notering denne vinter.

Med resultatet besejrede han klart træningsmakkeren Leif Arrhenius (SWE), som blev noteret for 19.13 meter, mens Nick Petersen (Sparta) på tredjepladsen stødte 18.15 meter.

Kenneth Mertz (Sparta) opnåede sit bedste stød allerede i første runde med 17.59 meter – en forbedring af hans inde-PR med 14 cm.

Sparta Indoor - resultatliste

Se rekordstødet her

 

© Copyright Dansk Atletik Forbund