Loading...

Nyheder 2012

Sara Petersen sejrer i Wien

12. februar 2012 · Jeppe Weinreich

Med tiden 54,00 sek. var Sara Slott Petersen i Wien blot 0,15 sek. fra sin egen danske rekord. På mændenes distance var Nick Ekelund-Arenander blot tredjebedste dansker, mens Andreas Trajkovski i længdespring satte U23-rekord med 7.50 meter.

Sara Slott Petersen (Aarhus 1900) understregede lørdag aften ved Vienna Indoor Gala, at hun er i sit livs form. På 400 meter distancen var hun hurtigst af alle deltagere, da hun i det tredje heat tilbagelagde de to omgange på 54,00 sek. Det er blot 0,15 sek. fra den danske rekord, som hun satte i det indledende heat ved EM-inde i Torino i 2009. I det sjette heat kom Stina Troest (Amager AC) også først over målstregen. Hendes tid 57,03 sek. er en forbedring på 0,09 sek. af den PR, hun satte i Malmö sidste weekend.

Riis og Hyde var hurtigere end Ekelund.Arenander 
På mændenes distance har Nick Ekelund-Arenander (KIF) hidtil virket suveræn herhjemme. At der er andre om buddet til DM-titlen om to uger blev kraftigt understreget i Ernst-Dusika-Hallenstadion, da den danske rekordholder Jacob Riis (Sparta) i det femte heat fik noteret den flotte tid 47,42 sek. – blot 0,09 sek. fra Ekelund-Arenanders danske årsbedste. At Jacob Riis befinder sig godt i Wien, understreges af, at hans tre hurtigste tider nu er opnået i samme hal (47,04s og 47,19s fra februar 2010 er de to andre noteringer). 

Hyde melder sig i DM-kampen
DM-finalen om to uger kunne ikke have fået en bedre optakt end denne. Og med Nicklas Hyde (Sparta) i mål i 47,74 sek. fik den kommende dyst tilført endnu mere spænding. Hyde har modsat Riis aldrig vist stor styrke indendørs, men med lørdagens tid – en forbedring af hans inde-PR med 0,68 sek. – fik han ændret ved det faktum, samtidig med at det lover særdeles godt for sommerens løb. Og Nick Ekelund-Arenander? Han kom i det 4. heat for femte gang i sæsonens femte løb under de 48 sekunder med 47,83 sek.

Dansk U23-rekord til Trajkovski
I mændenes længdespring viste Andreas Trajkovski (KIF) ligeledes topform, da han satte ny U23-rekord med 7.50 meter. Resultatet er én cm længere end den tidligere rekord, som han delte med John Steffen - til gengæld manglede han én cm i at tage sejren. Som det var tilfældet i Göteborg sidste weekend havde det stadig kun 18-årige stortalent en flot serie, som indikerer, at der meget vel er nye forbedringer i vente.

Årsbedste til Krabbe
Også Martin Krabbe (AK Hosltebro) viste på 60 meter, at topformen her to uger før DM er begyndt at indfinde sig. Med en andenplads i A-finalen skar Krabbe 0,02 sek. af sit eget årsbedste, der nu lyder på 6,81 sek.

På mændenes korte hæk jagtede Andreas Martinsen (AK Holstebro) igen forgæves en tid under 8,00 sek. Med 8,02 sek. på 4. pladsen var han igen tæt på. Tæt på Martinsen var til gengæld også Jon Yde Bentsen (Aalborg AM), som satte årsbedste med 8,07 sek. De to dyster igen mod hinanden på torsdag ved "Vintersprint 2012" i Aarhus.

Norsk rekord til Larsåen
Ved landskampen mellem Norge, Sverige og Finland i Steinkjer (NOR) lykkedes det lørdag for Spartas Cathrine Larsåsen at forbedre sin egen norske rekord til 4.41 meter. De tre af Spartas andre stangspringere holdt pause denne weekend, men kommer alle i aktion i Potsdam fredag (kvinder) og lørdag (mænd).

Vienna Indoor Gala d. 11. februar 

 

© Copyright Dansk Atletik Forbund