Loading...

Nyheder 2012

Sara sætter "europarekord" i Frankrig

18. februar 2012 · Jeppe Weinreich

Debuten på den sjældne indendørs 400 meter hæk gik over al forventning, da Sara Slott Petersen i Val-de-Reuil sejrede i 56,66 sek. I Birmingham havde Morten Jensen store problemer med sit tilløb, mens Mikkel M. Nielsen i Potsdam fik en sjælden sejr over Rasmus W. Jørgensen.

Tre sejre i tre starter - og oven i hatten en verdens- og en europarekord. Det er det foreløbige facit af det, der fra starten af har været en lavt prioriteret indendørssæson for Sara Slott Petersen (Aarhus 1900). Europarekorden kom lørdag aften i Val-de-Reuil, hvor den kommende OL-deltager for første gang nogensinde prøvede kræfter med den uofficielle disciplin ”indendørs 400 meter hæk”. Trods 200 meter-banens snævre sving - og det uvante i at skulle gå ind på inderbanen efter første omgang – stoppede uret på 56,66 sek., hvilket blot er 0,69 sek. fra hendes danske rekord udendørs.

Tidligere på sæsonen erobrede hun i Finland en højst uofficiel verdensrekord på 300 meter hæk – på en indendørs 400 meter bane! Rekordsnakken skal naturligvis tages med et stort gran salt, men lørdagens løb er ikke desto mindre endnu et vidnesbyrd om, at Saras nuværende form lover særdeles godt for udendørssæsonen. Og mon ikke hun tager tre sejre til ved DM i Skive næste weekend og dermed går ubesejret ud af vintersæsonen?

2 cm fra dansk årsbedste
Ved samme stævne var Peder P. Nielsen (Aarhus 1900) med 16.13 meter blot 2 cm fra det danske årsbedste, som han sprang for to dage siden i Marselisborghallen. Resultatet rakte til en 5. plads.

Efter 6,86 sek. i det indledende 60 meter heat måtte Martin Krabbe (AK Holstebro) i B-finalen på 60 meter nøjes med en 4. plads i 6,88 sek.

Mikkel slår Rasmus klart i Potsdam
Rasmus W. Jørgensen (Sparta) kunne i Potsdam ikke følge op på fredagens flotte præstation af Caroline Bonde Holm, da han sluttede med noteringen 5.12 meter – hans klart dårligst resultat denne vinter. Til gengæld sprang hans klubkammerat Mikkel M. Nielsen med 5.32 meter – 3 cm fra PR - op til sit allerbedste. Det var fjerde gang i karrieren – og tredje gang denne vinter - at den 23-årige stangspringer klarede 5.30 meter eller mere. Og for anden gang i træk slog han tyske Tim Lobinger...

Fem gange overtrådt til Morten Jensen
Ved det store IAAF-stævne i Birmingham havde Morten Jensen (Sparta) store problemer med sit tilløb og endte som nr. 6 med beskedne 7.62 meter. Briten J.J. Jegede var med 8.04 meter eneste mand i det stærke felt over otte meter. Morten Jensens resultat var hans eneste notering i serien, hvor han overtrådte de tre første og de to sidste spring. Ifølge træner Anders Møller var der knap tale om et rigtigt spring, da Morten Jensen fik noteret de 7.62 meter.

”Rytmen i de sidste skridt er virkelig blevet forbedret, og der var nogle gode spring imellem, men det er jo stadig en udfordring, når tåspidsen så ofte sidder i vokset. Det er helt klart noget, som vi skal arbejde med,” lyder det fra Birmingham.

- IAAF Aviva Grand Prix, Birmingham d. 18. februar - resultatliste

Længdespring M
1. J.J.Jegede GBR 8.04 meter
6. Morten Jensen, DEN/Sparta 7.62 meter

- Stabhochsprungs-Meeting, Potsdam d. 18. februar - resultatliste

Stangspring M
1. Björn Otto, Tyskland 5.92 meter
2. Makzym Mazuryk, Ukraine 5.72 meter
3. Karsten Dilla, Tyskland 5.62 meter
9. Mikkel M. Nielsen DEN/Sparta 5.32 meter
12. Rasmus W. Jørgensen DEN/Sparta 5.12 meter

© Copyright Dansk Atletik Forbund