Loading...

Nyheder 2012

DMU-inde: Mestre vender tilbage til Sparbank Arena

02. marts 2012 · Jeppe Weinreich

Et væld af medaljetagere fra sidste weekend er med igen i Skive, når over 500 unge atleter dyster ved DMU lørdag og søndag.

Efter forrige weekends forrygende senior-DM er det denne weekend ungdommens tur til at stå for de gode dyster. I Sparbank Arena skal der over to dage afvikles 1017 starter (med finaler endnu flere), og det tager selvsagt sin tid. Således strækker lørdagens program sig over 10 timer! Med tilstedeværelsen af flere DM-mestre og medaljetagere har mesterskabet næsten garanti for et par topresultater.  

I forhold til i fjor er der en fremgang i deltagerantallet på over 10 pct. De 514 tilmeldte atleter kommer fra hele 45 klubber, hvoraf Sparta og Aarhus 1900 med hhv. 73 og 54 deltagere kommer til Skive med den største delegation. De mange atleter med ledere, trænere og heppende forældre kommer med sikkerhed til at sørge for god stemning. Og der er mange finaler, som tegner til at blive spændende og tætte opgør:

Piger 14-15 år

60 meter
Bare 6 hundrededele af et sekund skiller de fem hurtigste piger på årets rangliste. Blandt disse er Nikoline Skifter Andersen (Delta) og Frida Sångren (Aarhus 1900), der begge vandt medalje blandt seniorerne sidste weekend.
Stangspring
Randers Freja råder i Amalie B. Petersen og Josefine Skipper over to særdeles store talenter. Førstnævnte vandt bronze blandt de voksne, da hun tangerede sin egen ungdomsrekord med 3.55 meter, mens Josefine på 4. pladsen forbedrede sig til 3.35 meter. 
Længdespring
Her er der også højt niveau i år, så selvom Lærke Nilsson (Aalborg AM) tidligere i år forbedrede 14-års rekorden til flotte 5.44 meter, skal hun springe op til sit bedste for at vinde guld.

Drenge 14-15 år

200 meter
Simon Hansen (Herning GF) topper årets rangliste på både 60 meter og i højdespring, mens et andet stortalent Benjamin Lobo Vedel (Aalborg AM) er storfavorit på 800 og 1500 meter. Netop de to mødes på 200 meteren, som dermed tegner meget interessant. 
60 meter hæk
Simon Traoré (Sparta) har et par gange i år forbedret 14-års rekorden. Den ét år ældre Mathias Mørk (Helsingør IF) har dog besejret ham ved en lejlighed, og blot 0,04 sek. er der imellem deres respektive personlige rekorder.
Længdespring
Philip Akrofi (Aarhus 1900) stod i sidste måned for en kraftig PR-forbedring til 6.53 meter, hvilket gør ham til klar favorit i længdespring – såvel som i trespring, hvor han er forsvarende mester.

Piger 16-17 år

60 meter
Som nybagt dansk seniormester på distancen stiller Annelouise V. Jensen (Aarhus 1900) selvsagt op som klar favorit. Sidste weekend forbedrede hun sig til 7,78 sek., hvilket blot er 0,05 sek. fra rekorden i 16-års klassen, som blev sat tilbage i 1994.
60 meter hæk
Mathilde Heltbech (Helsingør IF) imponerede med en sølvmedalje sidste weekend – bare 0,06 sek. fra en guldmedalje. Trods de uvant høje senior-hække var hun ved den lejlighed meget tæt på sin bedste tid sat på de lavere hække. Mon ikke der er en sikker sejr og en ny PR på vej her? 
Højdespring
Den sælsomme DM-finale sidste weekend endte som bekendt med omspring til hele fire deltagere. Med både guld- og sølvvinderen - Sandra B. Christensen (Amager AC) og Sofie Albrechtsen (Esbjerg AM) – til start bliver der tale om en DM-revanche og et – alt taler for det – meget tæt opgør.

Drenge 16-17 år

60 og 200 meter
Simon Mathiasen (Hvidovre AM) har med et par rekordforbedringer på 200 meter imponeret stort denne vinter. Trods det er han ikke favorit, idet den lokale Morten Dalgaard Madsen (Skive AM) her er med. Det var i øvrigt sidstnævntes ungdomsrekord, som Simon – senest med 22,87 sek. - slettede. Så mon ikke den forsvarende mester (på både 60 og 200 meter) er opsat på at vise, hvem der er hurtigst af de to?
400 meter
Hurtig er også Christian Clausen (KIF), der ligesom Mathiasen også er at finde i 16-17 års klassen til næste år. I år har Clausen to gange forbedret 16-års rekorden, senest i Malmø for fire uger siden til flotte 50,56 sek. Sidste weekend blev det til 50,73 sek. for Christian, der ligesom klubkammeraten Nick Ekelund-Arenander trænes af Christian Trajkovski.
3000 meter
Her skiller to favoritter sig ud: Marnar Djurhus (Vejle IF) løb 8,57,01 min. i juli, mens den ét år yngre Rasmus T. Linderoth (Aarhus 1900) forbedrede sig til 8:57,8h meter i september. Ingen af dem har prøvet kræfter med 3000 meteren denne vinter, men på papiret ligner det i hvert fald en tæt dyst.

Piger 18-19 år

60 meter
Sølv- og bronzevinderen fra sidste weekend mødes her. Nok var Mathilde Uldall Kramer (AAIG) i DM-finalen 0,11 sek. foran Louise Østergård (Rdrs. Freja). Kommer sidstnævnte imidlertid godt fra start, kunne det dog meget vel blive en tættere afgørelse denne gang.
800 meter
Dagmar F. Olsen (Allerød AM), Josefine Rytter (Bagsværd AC) og Kathrine Reinholdt (Amager AC) har dystet mod hinanden adskillige gange, oftest med førstnævnte som vinder. Ved sidste weekends DM kom de i mål som nr. 2, 3 og 4. Meget sandsynligt bliver det ét, to, tre denne gang - med Dagmar som vinder. Med en flot finish snuppede Rytter sidste weekend lige akkurat bronzemedaljen fra Reinholdt. Mon ikke Reinholdt er stærkt opsat på revanche?
Længdespring
Årets DM-finale havde en god bredde. Medvirkende til det var bl.a. Laetitia Kim Bruun (Sparta) og May Zerzut (Helsingør IF), der blev hhv. nr. 4 og 5. Kun én cm skilte ved den lejlighed de to, så mens Laetitia efter sin U23-rekord sidste weekend er storfavorit i trespring, må hun i længdespring dele favoritværdigheden med Zerzut.

Drenge 18-19 år

60 meter og længdespring
Ved DM vandt Frederik Thomsen (Ballerup AK) hhv. sølv og bronze i ovennævnte øvelser. Andreas Trajkovski (KIF) gjorde det samme – i omvendt rækkefølge. Begge satte imponerende personlige rekorder med hhv. 6,83 sek./7.38 meter og 6,92 sek./7.59 meter. Det sidste var endda dansk U23-rekord. Mon ikke Thomsen igen løber hurtigst, mens Trajkovski springer længst? Førstnævnte er ikke med i højdespring, hvor han søndag ellers vandt sølv i ny PR. Til gengæld gør Trajkovski en interessant start på 200 meteren.
3000 meter
Her venter der ligeledes et interessant opgør mellem Mikkel Dahl-Jessen (SAK77) og Zacharias Grassmé (Sparta). Sidstnævnte satte PR på den udendørs distance ved Ungdoms-VM – 3 sekunder hurtigere, end hvad Dahl-Jessen har løbet. Silkeborgenseren har imidlertid gjort store fremskridt det sidste halve års tid og må nok gælde som favorit. Spændende bliver det i hvert fald, men forhåbentlig ikke lige så dramatisk som på 1500 meteren sidste weekend…
Trespring, stangspring og kuglestød
I ovennævnte øvelser er der lagt op til tre klare favoritsejre – og forhåbentlig flotte vinderresultater: To DM-bronzevindere i skikkelse af trespringer Jannick Bagge (Hvidovre AM) og stangspringer Andreas Rønning (Ballerup AK) har vist topform på det seneste med hhv. 14.68 meter og 5.00 meter. I kuglestød har Christoffer Mikkelsen (Rdrs. Freja) ikke sat PR i nu tre stævner i træk. Det er ikke sket for ham før. Mon ikke han er opsat på at stoppe den stime?

U23
Som vanligt er felterne tynde indtil flere steder. Man kan dog glæde sig til mændenes 60 meter hæk, hvor den suveræne Andreas Martinsen (AK Holstebro) får selskab af DM-bronzevinder Christian L. Nielsen (Aarhus 1900), mens Trine Mulbjerg (Aarhus 1900) i kuglestød giver opvisning – og måske har en ny dansk rekord i ærmet?

Som ved DM vil der være live-opdatering på nettet.

Foto: Annelouise V. Jensen (3 f.v.) og Frida Sångren (4 f.v.) - to guldvindere fra Senior-DM, som der bliver gensyn med. (Preben B. Søborg)

© Copyright Dansk Atletik Forbund