Loading...

Nyheder 2012

Højeste stangspring siden 2004

04. marts 2012 · Jeppe Weinreich

Rasmus W. Jørgensen sluttede lørdag i Tyskland sin indendørssæson af på fornemste vis: ny PR 5.53 meter.

Stangspringer Rasmus W. Jørgensen (Sparta) fik en fremragende afslutning på sin indendørssæson, da han sent lørdag aften i tyske Bad Oeynhausen klarede 5.53 meter. Dermed lagde han 3 cm til sin personlige rekord og er nu blot 7 cm fra OL-kravet. Resultatet er samtidig det bedste af en dansker siden 2004.

Det 23-årige OL-håb kom over 5.23, 5.33 og 5.43 meter i første forsøg, mens han måtte bruge tre på at klare de 5.53 meter.

”Jeg er kommet i bedre og bedre form i løbet af vinteren, men højderne har ikke fulgt med. I dag fungerede det hele, og jeg følte mig klar i kroppen,” siger Rasmus W. Jørgensen, der åbnede sin sæson i januar med at springe 5.50 meter.

De 5.60 kommer helt sikkert
”Jeg havde ikke forventet at springe så højt i mit første stævne. Da jeg så gjorde det, regnede jeg jo med mere, eftersom jeg vidste, at min form ville toppe senere. Men jeg er rigtig glad for resultatet i dag, selvom det er lidt ærgerligt, at 5.53 meter hverken er EM eller OL-krav,” siger den danske stangspringer, der nu ser frem mod udendørssæsonen, hvor det forhåbentlig vil lykkes ham at indløse OL-billet. Selv tror han fuldt og fast på det.

”Helt sikkert. Det er jeg ikke i tvivl om, og det skal nok komme," lyder det fra ham.

Mikkel M. Nielsen – 5.33 meter
Også Mikkel M. Nielsen gjorde det med 5.33 meter – bare 7 cm fra PR - flot ved stævnet, som fandt sted i kurbyens indkøbscenter. Bedst i det stærke felt var tyskeren Karsten Dilla, som vandt med 5.73 meter.

© Copyright Dansk Atletik Forbund