Loading...

Nyheder 2012

DMU-inde 2.dag: Frederik Thomsens forbløffende fremgang - nu 7.60 meter!

05. marts 2012 · Jeppe Weinreich

2.dagen af DMU-inde i Skive bød på det utrolige: den overgik på alle måder lørdagens konkurrencer. Weekendens absolutte højdepunkt kom søndag i de mandlige juniorers længdespring, hvor Frederik Thomsen fra Ballerup AK besejrede Andreas Trajkovski.

Hvis man for nogle år siden havde spået, at 7.55 meter ikke ville være nok til at vinde det danske juniormesterskab i længdespring, var man nok blevet mødt med hån – i bedste fald overbærenhed. Men netop den længde var ikke nok for Andreas Trajkovski (KIF), da de 18-19 årige drenge søndag sluttede et helt forrygende DMU i Skive af.

Utrolige Frederik Thomsen: 7.60 meter!
Frederik Thomsen (Ballerup AK) har i flere sæsoner været kendt som et stort talent, men på bare otte dage har han i bogstaveligste forstand taget et spring videre op til et niveau, hvor man bør nævne ham som et af dansk atletiks mest lovende navne. I sommer nåede han i længdespring som sit bedste 6.95 meter. Ved sidste weekends senior-DM røg han højst overraskende ud på 7.36 meter. Tilbage i Sparbank Arena søndagen efter forbedrede han sig først til 7.48 meter i tredje omgang og åbnede dermed op for et uhørt nederlag til den ellers så suveræne Trajkovski. Denne svarede igen med 7.55 meter i femte omgang, men det skræmte ikke Thomsen – tværtimod: han slog nemlig tilbage med 7.60 meter i sidste omgang. En stærkt tændt Trajkovski forsøgte at replicere på det opsigtsvækkende resultat, men trods flotte 7.53 meter i det sidste spring var hans første nederlag til en jævnaldrende dansker en realitet. Det skal dog siges, at Trajkovski ikke ramte planken i sit sidste forsøg, og at han derfor har meget mere i sig, når tingene stemmer. Under alle omstændigheder var det en uhørt god konkurrence. Thomsens 7,60 meter er desuden over kravet til sommerens Junior-VM, som lyder på 7.55 meter.

Fremragende dag overgået
Frederik Thomsens rekord, som både blev noteret som junior- såvel som U23-rekord, var langtfra den eneste rekord, som så dagens lys søndag. Det som man ikke havde troet muligt, blev en realitet: lørdagens fremragende konkurrencer blev overgået søndag! Her er nogle af højdepunkterne:

May Zerzut – 5.90 meter
Ved senior-DM blev guldet i kvindernes længdespring vundet på 5.79 meter; det havde ikke været nok i hverken junior- såvel som 16-17 års klassen! May Zerzut (Helsingør IF) imponerede således ved at vinde hos juniorerne med 5.90 meter. Det havde været ny ungdomsrekord, om ikke May stadig er polsk statsborger! Den et år yngre Martha Troaré (Sparta) har til gengæld dansk pas, og hun kunne hos de 16-17 årige piger vinde med 5.87 meter og dermed slette Cæcilie Sams to år gamle rekord.

Annelouise V. Jensen – 7.73 sek.
Trods sine kun 15 år kunne Annelouise V. Jensen (Aarhus 1900) på 60 meter supplere sin guldmedalje hos seniorerne med én i 16-17 års klassen. Hendes vindertid var med 7,73 sek. ikke bare bedre end i sidste weekend; hun tangerede samtidig en dansk ungdomsrekord, som ellers har stået siden 1994!

Simon Hansen – 7,41 sek.
Forinden var det Herning GF’s stadig blot 13-årige Simon Hansen, der med tiden 7,41 sek. i de yngste drenges 60 meter finale endelig fik strøget nogle mosgroede, håndstoppede tider (7,2 sek.) fra rekordbøgerne. Senere tog det forbløffende talent en tredje guldmedalje i højdespring med 1.83 meter – med efterfølgende gode forsøg på 1.86 meter.

Amalie B. Petersen – DUR 3.60 meter
Nok syner hun ikke af meget på tilløbsbanen, men Amalie B. Petersens (Rdrs. Freja) tekniske færdigheder i stangspring er forbløffende gode, hendes alder (årgang 98) taget i betragtning. Søndag lagde hun endnu 5 cm til sin egen danske ungdomsrekord, da hun på flotteste vis kom over højden 3.60 meter i sit tredje forsøg. Kravet til Ungdoms-VM i Ukraine i 2013 lyder på 3.65 meter – men selv til den tid vil Amalie være for ung til at stille op!

Morten Dalgaard får revanche på 60 meter
Efter lørdag knebent at have tabt til Simon Mathiasen (Hvidovre AM) på 200 meter fik Morten Dalgaard Madsen (Skive AM) søndag revanche på 60 meter. Med de nye rekordregler kunne han med sin vindertid 7,06 sek. – 0,02 sek. fra PR - sjovt nok tangere den danske 17-års rekord uden samtidig at forbedre sin personlige rekordtid.

Lærke Nilsson – ny ungdomsrekord med 5.45 meter
I den yngste klasse plejer ét år at betyde meget. Ikke desto mindre hørte de tre medaljetagere i de 14-15 årige pigers længdespring alle til førsteårs-årgangen. I en jævnbyrdig og spændende dyst med højt niveau sejrede Lærke Nilsson (Aalborg AM) her med 5.45 meter – en forbedring af hendes egen 14-års rekord med én cm.

Christoffer Mikkelsen – nu 16.97 meter
Randers Frejas store kuglestødstalent Christoffer Mikkelsen (årgang 94), der ved sommerens Ungdoms-VM gjorde det rigtig flot, fik efter et par jævne indsatser på det seneste endelig vist sit format igen, da han i finalens fjerde omgang fik 6 kg-kuglen ud på 16.97 meter – en forbedring af Kenneth Mertzs årgangsrekord med 11 cm. Kravet til sommerens Junior-VM (18.00 meter) er ikke nogen nem opgave, men med søndagens præstation er målet rykket nærmere. Dansk ungdomsrekord – ja, det betyder naturligvis, at Christoffer har stødt længere, end hvad både Joachim B. Olsen og Kim Christensen gjorde på samme alderstrin…

Mikkel Dahl-Jessen sletter endnu en gammel rekord
Lørdag vandt han i suveræn stil 3000 meteren i ny dansk ungdomsrekord. Søndag kopierede SAK77’s store løbertalent Mikkel Dahl-Jessen præstationen på 1500 meter, da han lige fra start lagde et uimodståeligt tempo, som han holdt hele vejen i mål til imponerende 3:58,58 min. Selvom han først fylder 18 i slutningen af december, formåede han at gøre det af med 18-års-rekorden, som et af 80’ernes større navne, Thomas Sørensen, satte for mere end 30 år siden i Rødovre Hallen! (I dag hedder han Thomas Kielgast og er nok mest kendt som socialdemokratisk borgmesterkandidat i Køge). En af de allermest sejlivede ungdomsrekorder udendørs er i øvrigt Tom B. Hansens 18-års rekord fra 1966(!), som lyder på 3:49,7 min. Selvsagt en god rekord, men hvis nogen skulle kunne slå den…

Andre steder

- Både Jeppe Harboe (Sparta) og Simone Glad (Odense Atletik) kunne efter optræden på 800, 3000 og søndagens 1500 meter drage hjem med tre guldmedaljer i U23-klassen.
- Emma Beiter Bomme (Sparta) havde hos de 14-15 årige en særdeles god weekend med hele fem medaljer: Guld på 200 meter, sølv i længde og højde, bronze på 60 meter og endelig guld på 4x200 meter, hvor Spartas piger forbedrede klubbens egen danske ungdomsrekord med mere end 3 sekunder. At de første fire hold var under rekorden – Aarhus 1900, som løb i det første heat, sad endda på den i et par minutter – var symptomatisk for mesterskabet: Niveauet var stort set over hele linjen klart bedre, end det har været ved de seneste fire mesterskaber i Skive.
- Hos de 14-15 åriges stafet leverede Spartas drenge ligeledes en flot indsats, hvor Simon Traoré rundede en flot weekend af med at løbe sejren – og ny ungdomsrekord – hjem i 1:40,49 min. Dermed slettede Sparta klart den tidligere rekord, som Aarhus 1900 satte ved DMU i 2009. 
- Spartas 16-17 årige drenge holdt sig ikke tilbage og forbedrede ligeledes juniorrekorden til 1:31,57 min. En rekord, som KIF – der løb i første heat - havde den flygtige fornøjelse af at sidde på i godt to minutter.

Mange præstationer nævnt, mange forbigået på helt uretfærdig vis. Tag selv et grundigt kig på den omfattende resultatliste; den lover godt for de kommende sæsoner. Næste gang dansk atletiks talentfulde ungdoms sætter hinanden stævne, bliver i august, hvor Hvidovre er vært for de udendørs ungdomsmesterskaber.

DMU-inde 2012 – Skive d. 3.-4. marts 

Resultatliste 1. dag

© Copyright Dansk Atletik Forbund