Loading...

Nyheder 2012

DM Cross: Kongepokalen for 108. gang

08. marts 2012 · Jeppe Weinreich

Skal den legendariske Kongepokal for første gang nogensinde gå til Korsør AM? Klubbens Abdi Hakim Ulad bør i hvert fald regnes blandt favoritterne, når det går løs i Marselisborgskoven lørdag. Hos kvinderne er Maria Sig Møller efter en konkurrencepause igen med.

Lørdag skal den legendariske Kongepokal for 108. gang overrækkes til landets bedste terrænløber, når Aarhus 1900 står som arrangør af årets DM Cross. Siden 1905, hvor Prins Christian (den senere Christian X) for første gang udsatte pokalen, har en række af danmarkshistoriens bedste løbere skrevet sig ind på listen over vindere. Ingen af dem har dog løbet for Korsør, og når det nævnes her, skyldes det jo naturligvis, at den sjællandske klub stiller med Abdi Hakim Ulad, der på det seneste har vist storform.

 

Hannibal fravælger den lange distance
I fjor kunne Morten Munkholm i Holbæk som den første Aarhus 1900-løber i 80 år løfte pokalen over sit hoved. Desværre er Munkholm, der stadig bliver behandlet for sin hælskade, ikke i stand til at forsvare sin titel, mens Jakob Hannibal (Sparta), der overraskende slog Munkholm i Viborg for to år siden, har valgt kun at løbe søndagens korte cross. I deres fravær skal man nok holde øje med løbere som Jesper Faurschou (Herning LK), Johan Damkjær (Aarhus 1900) og Michael Nielsen (AGF). Sidstnævnte er med sin klub favorit til at tage holdsejren (3 løbere), der som bekendt giver adgang til næste års Europa Cup. En interessant anmeldelse er indløbet fra den femdobbelte pokalvinder, Steen Walter (Sparta), der senest triumferede, da Aarhus (Risskov) i 2009 senest dannede ramme om mesterskabet.

Maria Sig Møller er tilbage
AGF’s kvinder stiller op som endnu større favoritter end klubbens mænd. Med i konkurrence for første gang siden CrossChallenge-runden i Vejle i oktober er den forsvarende mester Maria Sig Møller, der er naturlig favorit til at vinde Kongepokalens pendant – Peter Bistrup Pokalen (uddelt siden 2009). Selvom sidste års sølvvinder, Maja Alm, ikke er med, bør den aarhusianske klub med Louise Laursen (nr. 5 i fjor) ikke have problemer med at sikre sig en plads til Europa Cup’en. Andre løbere, der kan blande sig i topstriden, bør være Simone Glad (Odense Atletik) og mesteren fra 2010, Nanna Bagger (Skive AM).

En spændende rute
Ruten, der løbes på, er ifølge arrangør Niels Kim Hjort meget varieret. På den 1,8 km lange rundstrækning kommer løberne både igennem stejle skovstier og flade stykker på grus.

”Der er noget for enhver. Ruten kan umiddelbart virke nem, men terrænet skifter hele tiden, og den kan godt trække tænder ud. Man skal være klar til at bevæge sig stærkt – også nedad, og ruten stiller generelt store krav til udholdenhed,” siger Niels Kim Hjort, selv vinder af pokalen flere gange tilbage i 80’erne.

Prognose lover mildt vejr
Med temperaturer på omkring 10 grader bliver det næsten forårsagtigt i Marselisborgskoven. Lørdag kan der falde lidt regn, mens solen skulle titte frem om søndagen, når den korte cross afvikles. Mens der om lørdagen i alt stiller 240 til start, så er hele 345 løbere med dagen efter, hvor der også kæmpes om medaljer i juniorklassen, og hvor flere mellemdistanceløbere på den korte 4 km-rute kunne tænke at blande sig i topstriden. Deltagerantallet er på glædelig vis steget støt de senere år. Således lød de to tilsvarende tal på hhv. 196 og 200 for bare 3 år siden.

DM Cross 2012 i Aarhus 

Lørdag d. 10. marts – lang cross
Kl. 14:45 Mænd 10 km
Kl. 15.50 Kvinder – 8 km

Søndag d. 11. marts – kort cross
Kl. 12:00 Junior K 4 km
Kl. 12:30 Junior M 4km
Kl. 13:00 Kvinder 4 km
Kl. 13:30 Mænd 4 km

Startliste/resultater m.m.

© Copyright Dansk Atletik Forbund