Loading...

Nyheder 2012

Henrik Them viser OL-form

11. marts 2012 · Jeppe Weinreich

Den 29-årige spartaner præsterede søndag i Holland den hurtigste danske tid på halvmaraton i syv år.

Seks uger før den helt store prøve skal stå ved London Marathon, fik Henrik Them (Sparta) søndag i Haag (NED) et stærkt fingerpeg om, at formen er som håbet. Med tiden 1:04,11 timer skar den 29-årige langdistanceløber nemlig næsten to minutter af den PR, han satte ved DM i Aarhus sidste september.

Tiden er den hurtigste af en dansker siden en anden spartaner, Christian Olsen, i 2005 – i øvrigt i samme løb – kom i mål i 1:03,35 timer. Trods det flotte løb måtte Henrik Them i det særdeles stærkt besatte felt nøjes med en 22. plads (ikke officielt). Under alle omstændigheder styrkede det ham i troen på at kunne løbe under 2:15,00 timer i London.

Midt i den hårde fase
”Jeg befinder mig i den hårde fase af min maratontræning, så jeg er meget tilfreds med tiden,” siger Henrik Them, der tilbagelagde de to første 10 km i hhv. 30:20 og 30:35 minutter. Om to uger nøjes han med en enkelt af slagsen, når DM 10 km Landevej afvikles med start og mål i Fælledparken. Hvad kan det blive til dér?

”For at løbe 2:15 i London er jeg nødt til at fokusere hundrede procent på det, men mon ikke jeg kan løbe 29:30 min.,” lyder det fra Henrik Them, som på Østerbro kan se frem til at løbe mod Jesper Faurschou (Herning LK), der ligeledes håber at komme med til OL.

City-Pier-City Loop blev vundet af kenyaneren Stephen Kibet, der løb i 58:54 minutter.


Den tidligere danske mester i højdespring, journalist Lars Werge, har fået sin egen blog, hvor han undertiden skriver om atletik. Det har affødt et par interessante interviews med de to danske OL-aspiranter. Læs dem her

 

© Copyright Dansk Atletik Forbund