Nyheder 2012

DM 10 km: Abdi og Simone sejrer på en strålende dag

24. marts 2012 · Jeppe Weinreich

Der blev løbet stærkt i Fælledparken søndag, hvor usædvanligt mange tilskuere var mødt op.

Solen skinnede om kap med løberne ved søndagens DM Landevej 10 km. Fælledparken – hvor usædvanligt mange tilskuere var mødt op - dannede en flot ramme om mesterskabet, som for mændenes vedkommende sluttede med en ikke helt uventet sejr til Abdi Hakim Ulad (Korsør AM).

Efter to omgange på den 1600 meter lange rundstrækning havde en førergruppe på syv løbere dannet sig: Førnævnte Ulad havde her selskab af en aktivt agerende Jesper Faurschou (Herning LK) samt Henrik Them (Sparta), Michael Nielsen (AGF) og de tre 1900-løbere – Damkjær, Fransen og Heitmann. Gruppen rundede de første 5 km i 15:12 min., og ikke lang tid efter faldt de to sidstnævnte løbere fra, mens Damkjær omkring 8 km ligeledes måtte slippe. Samtidig fik Abdi Hakim Ulad skabt sig et lille hul ned til de øvrige, og den fortjente vinder af CrossChallenge kunne juble hele vejen op ad opløbsstrækningen. Bagfra fik Michael Nielsen (AGF) kæmpet sig op på andenpladsen, men selv om han officielt kun var ét
 sekund fra sejren, var der aldrig tvivl om Korsør-løberens sejr i 29:53 min. En lidt skuffet Henrik Them måtte på den sidste del af strækningen ligeledes se sig besejret af Jesper Faurschou, der dermed skubbede sin maraton-rival uden for medaljerækken. Lidt efter fulgte de tre 1900-løbere på femte-, sjette- og syvendepladsen. Dermed forsvarede klubben sin holdsejr fra i fjor.

Henrik Jørgensen vinder veteranklassen
Længere nede i feltet – på en 17. plads – vandt Jakob Dybdal (Aarhus 1900) guld i juniorklassen. Hans tid 31:33 min. på siges at være imponerende, taget i betragtning, at det er hans første rigtige sæson. Joachim Weel Rosbo (Bagsværd AC) – som løb i 14-15 års klassen – imponerede ligeledes med 33:43 min. Han måtte dog se sig slået med 17 sekunder af Henrik Jørgensen (KIF) – jo, dén Henrik Jørgensen – der vandt 50-54 års klassen og efter sigende satser på sommerens Veteran-EM.

Simone Glad fik revanche
Det blev dog ikke til endnu en guld til familien Jørgensen, da Henriks datter - Anna Holm Baumeister (Viking Rønne) – hos kvinderne blev besejret af Simone Glad (Odense Atletik), der dermed fik revanche for nederlaget på den lange cross i Aarhus for nylig.

En gruppe på syv kvinder fulgtes de første 7 km, hvorefter de to førnævnte løbere rykkede fri. På den sidste omgang viste Simone Glad sig dog stærkest, og hun fik med sluttiden 35:26 min. skabt sig en margin på hele 13 sekunder. Bronzen gik til Lea Reime (Blovstrød) i tiden 35:43 min., mens Sparta med placeringerne 4,10 og 14 vandt holdguldet.

Josefine Rytter vinder guld – og den samlede sejr
Hos juniorerne var der hård kamp om guldet mellem Josefine Rytter (Bagsværd AC) og Nanna Bagger (Skive AM). Mesterskabet gik til førstnævnte med tiden 38:11 min. – ét sekund foran Bagger. Dermed kunne Josefine også løbe med den samlede sejr af CrossChallenge i juniorklassen foran Anna B. Mikkelsen (Sparta), som søndag vandt bronze. Den samlede sejr i CrossChallenge gik også til Bagsværd AC, der afgjorde det ved at slå pigerne fra Sparta.

Dermed blev årets vinterturnering sluttet af på smukkeste vis. Fra mange sider lød der stor ros til AK73 for det flotte arrangement. Anslået 2000 tilskuere stod samlet på hver side af opløbsstrækningen og skabte dermed en usædvanligt god stemning om løbet, der blev et af de flotteste i den traditionsrige turnerings lange historie.