Loading...

Nyheder 2012

Langfredag bød på lange kast

09. april 2012 · Jeppe Weinreich

Lovende sæsonoptakt i Portugal, hvor flere talentfulde kastere er på træningslejr.

Danske atletikfolk træner i disse dage på livet løs rundt omkring i Europa, men langfredag i Alfamar (POR) valgte en flok talentfulde kastere at droppe træningen for at gå i ringen til en officiel konkurrence. Det resulterede i en række flotte præstationer, som lover godt for den kommende sæson.

Diskoskastere kom tættere på Junior-VM
Junioren Søren Børsting (Rdrs. Freja) formåede her at slynge diskossen (1.75kg) ud på 53.67 meter, hvilket er en PR-forbedring på 15 cm. Den talentfulde kaster nærmer sig dermed kravet til Junior-VM i Barcelona, som lyder på 55.00 meter, ligesom at Joachim B. Olsens 16 år gamle juniorrekord på 55.68 meter også synes at være inden for rækkevidde. Med 51.38 meter satte en anden junior, Andreas Ellegaard (Sparta), ligeledes ny PR. Også han har blikket rettet mod VM-kravet, som skal være indfriet senest den 2. juli. 

Dansk ungdomsrekord af Louise T. Lundberg
Kvindernes hammerkast viste i fjor ifølge Atletik Nyt det højeste niveau nogensinde - målt på snittet af ranglistens top-10. Alt tyder på, at 2012 bliver endnu bedre. Fredag slettede Louise T. Lundberg (KIF) således den danske ungdomsrekord (U18) med et kast på 45.70 meter – næsten seks meter længere end det resultat, som hun var nr. 10 med på sidste års rangliste! Hun blev dog overgået af tre andre konkurrenter. Julie Holse (Sparta) forbedrede sig til 49.08 meter og rykker nu op på en 6. plads på alle tiders rangliste (hvor førnævnte Lundberg rykker op som nr. 9). På førstepladsen forbedrede Meiken Greve (Sparta) sit dansk årsbedste til 55.70 meter. Altså alt i alt en lovende langfredag. Men er det for tidligt på sæsonen?

”Det eneste bekymrende ved dagens resultater er, at det i sagens natur er lidt tidligt, at de laver så gode resultater. Forhåbentlig er dette blot de første skridt til endnu bedre resultater, når først at sæsonen rigtig går i gang og træningen bliver tilpasset konkurrenceperioden,” lyder det fra landstræner i kast, Carsten Bomme.

 

© Copyright Dansk Atletik Forbund