Loading...

Nyheder 2012

Faurschou er OL-klar

22. april 2012 · Jeppe Weinreich

Henrik Them udgik af søndagens London Marathon, og dermed går OL-billetten til Jesper Faurschou, som kom i mål på en 22. plads. I kvindernes løb dukkede et helt ubeskrevet dansk navn op. Med tiden 2:34,56 timer melder hun sig som en varm OL-kandidat.

Det bliver Jesper Faurschou (Herning LK), som skal repræsentere dansk atletik på mændenes maraton ved OL i London. Det blev klart under søndagens London Marathon, da den anden danske bejler til en plads, Henrik Them (Sparta), udgik godt 15 km fra målet. 

Begge danskere lagde stærkt ud – for stærkt, skulle det senere vise sig. Begge rundede halvmaraton i 1:06,41 time, hvilket indikerede en sluttid under A-kravet (2:15,00 timer). En tid, som ville betyde, at de begge kom med til OL. Ikke mange kilometer senere begyndte trætheden imidlertid at melde sig, hvorefter Them faldt tilbage for lidt senere at gå ud. Faurschou kæmpede dog ufortrødent videre og kom i mål på en 22. plads i tiden 2:17,38 timer - 1,23 min. langsommere end den personlige rekord han satte ved samme løb sidste år. Vigtigere i denne sammenhæng var naturligvis, at han sikrede sig en plads i den danske OL-trup.

Stor forløsning
”Det er en stor forløsning i dag, for der har virkelig været et stort pres. Men lige nu er jeg bare lykkelig for at skulle til OL,” lød det fra den 28-årige løber efter strabadserne.

”Vi løber alt for stærkt til at starte med, men det var en svær situation, hvor jeg følte mig tvunget til at gå med. Da Them falder fra ved 25 km, ser jeg tilbage efter ham, men det var vigtigt for mig at fuldføre og vise god moral,” siger han om afgørelsen. 

Ukendt navn melder sig som OL-kandidat
I kvindernes eliteløb stod den 34-årige Jess Draskau-Petersson (Aarhus 1900) for en opsigtsvækkende præstation, da hun kom i mål som nr. 22 i tiden 2:34,56 timer efter et perfekt disponeret løb. Hvis navnet ikke får nogen klokke til at ringe, er det ikke så underligt. Den tidligere triatlet har boet i England det meste af sit liv, men er født i Danmark og har en dansk far og dermed også dansk pas. Det sidste er ret så interessant, eftersom hun med dagens tid var klart under det opstillede OL-krav på 2:37,00 timer. Dermed kan et helt ubeskrevet blad i dansk atletik måske komme med til de forestående lege i London. Når der tages forbehold, skyldes det, at Dorte Vibjerg (Sparta) sidste år løb 2:34,44 timer i Frankfurt. Men eftersom det maratonløb ikke er blandt de fem Marathon Majors (Boston, London, Berlin, Chicago og New York), hedder kravet her 2:34,30 timer. 

Deadline udløbet for Dorte
Dorte Vibjerg skulle have løbet i London, men måtte melde fra grundet en begravelse i den nærmeste familie. Deadline for at levere en kvalifikationsgivende tid udløber imidlertid i dag. Direktør i DAF, Jakob Larsen, oplyser, at man fra forbundets side allerede mandag vil drøfte, hvem af løberne der skal indstilles.


London Marathon d. 22. april 2012

Kvinder
1. Mary Keitany, Kenya 2:18,37 timer
2. Edna Kiplagat, Kenya 2:19,50 timer
3. Priscah Jeptoo, Kenya 2:20,14 timer
22. Jess Draskau-Petersson, DK-Aarhus 1900 2:34,56 timer

Mænd
1. Wilson Kipsang, Kenya 2:04,44 timer
2. Martin Lel, Kenya 2:06,51 timer
3. Tsegeye Kebede, Etiopien 2:06,52 timer
22. Jesper Faurschou, DK-Herning LK 2:17,38 timer

© Copyright Dansk Atletik Forbund