Loading...

Nyheder 2012

Dansk Atletik har mistet en ildsjæl

24. april 2012 · Gunnar Møller Nielsen

Lørdag den 21. april afgik Pia Vanggaard ved døden efter kort tids sygdom.

Pia trådte sine første løbesko på cindersbanerne i Sæby Atletik og Orienteringsklub. Pia var talentfuld og hendes hjerte brændte for hækkeløb både som ungdom og som senior. Pia var formand i klubben et år, inden hun forlod Sæby for at uddanne sig i København. Samtidig med studiet var hun nogle år i bestyrelsen for Dansk Atletik Forbund. 

Pia kom tilbage til Sæby og kunne overrække en stor check fra Vanggaardfonden til SIK 80 atletik. Dette bidrag var med til, at Sæby Atletikstadion lige så stille forandrede sig til et kunststofstadion. 

Pia begyndte at genoptage sin træning i Sæby og blev Dansk Mester som senior 1988 i 400m hækkeløb. Pia var i en årrække kasserer i atletikklubben sideløbende med, at hun var formand for den professionelle håndboldklub i Frederikshavn, FOX Team Nord. 

Pia har været en skattet træner i SIK 80, hvor hun har trænet mange talenter i hækkeløb. Pia havde i 2001 den glæde at se sin datter Sara blive Dansk Ungdomsmester i 300m hækkeløb og spydkast for sin barndomsklub. Liv og Anne Louise er også talentfulde indenfor henholdsvis atletik og håndbold. Under atletikstævner på Sæby stadion, var Pia at finde i sekretariatet, hvor hun havde overblik over regler og resultater. 

Indtil det sidste var Pia en aktiv ildsjæl indenfor den Nordjyske Atletik verden. Senest - trods svær sygdom - har hun bidraget i arbejdet med at skaffe midler til en indendørs hal til atletik i Aalborg. 

Pia efterlader sin mand og tre piger, som vore dybfølte tanker går til. 

På vegne af Aalborg Atletik & Motions bestyrelse, Finn Yde og SIK 80 Sæbys bestyrelse, Gunnar Møller Nielsen

© Copyright Dansk Atletik Forbund