Loading...

Nyheder 2012

Bube på turné i Asien

25. april 2012 · Jeppe Weinreich

Andreas Bube har netop fået grønt lys for en mindre turné i Asien, der inkluderer to starter i Diamond League. Første løb bliver ved World Challenge-stævnet i Kawasaki d. 6. maj. Og formen er rigtig god, fortæller det danske OL-håb.

 

Japan, Qatar, Sydkorea og Kina. Skal målet om en OL-finale på 800 meter realiseres for Andreas Bube, skal der indhentes international erfaring – og sæsonen skal skydes tidligt i gang. Derfor pakker Bagsværd-løberen i næste uge sin kuffert for at flyve til Asien. Hans amerikanske manager Paul Doyle kunne i dag give grønt lys for danskerens start i fire lande – første gang ved World Challenge-stævnet i Kawasaki d. 6. maj - og dermed bliver sæsonen ikke bare skudt i gang på højeste niveau; det sker også tidligere end normalt.

”Vi starter Bubes sæson tidligt i år. Normalt ville de første store stævner ligge midt i juni - men eftersom OL er placeret i starten af august - og Bube plejer at toppe i september - er vi nødt til at starte sæsonen tidligt, så han kan nå at "løbe" sig i form til stævnerne,” lyder det fra Bubes personlige træner, Johnny Bagge.

Diamond League
To af starterne i Asien bliver i atletikkens fornemste serie, Diamond League. I Doha, Qatar d. 11. maj og i Shanghai d. 19. maj. Det var netop i sin hidtil eneste start i serien, i Bruxelles sidste år, at han løb sin bedste tid på 1:45,04 min. Siden fulgte han godt op med en række flotte løb indendørs.

”Jamen, jeg er i rigtig god form. Træningen har kørt perfekt, og jeg har ikke mærket noget til nogen skader. Der er tre måneder til at jeg skal toppe, men jeg forventer alligevel at præstere nogle hæderlige tider i Asien, for min form lige nu er bedre, end da jeg løb konkurrence i vinter,” lyder det fra den 24-årige løber, der netop har været to uger på træningslejr i Portugal.

”Men vi tager ikke de her stævner med fokus på at få en god tid,” understreger han. ”Vi gør det for at få mulighed for at møde de bedste, hvoraf mange sikkert vil blive mine konkurrenter i London. Ved at løbe mod dem flere gange vil de sikkert ikke virke så skræmmende til OL, og hvis jeg måske kan slå nogle af dem i Asien, styrker det kun min selvtillid. Klarer jeg mig godt, åbner det samtidig op for mine muligheder for at komme med i de europæiske afdelinger af Diamond League.”

Højdetræning i Sierra Nevada
I november og december var Andreas Bube på højdetræningslejr i Mexico, og det har vist sig, at hans krop responderer fint på det. Derfor drager han i midten af juni på endnu en af slagsen, denne gang i Sierra Nevada i Spanien, hvor det er meningen, at han skal træne to uger op til EM i Helsingfors (27/6-1/7). Mellem EM og OL er det så planen at vende tilbage til samme sted for at pudse formen af.

- Er dit mål stadig en OL-finale?
”Jeg vil sige, at med den form jeg har nu, så er jeg ikke blevet mindre sikker i min tro på, at det kan lade sig gøre. Men rigtig meget skal fungere til den tid. Jeg tror dog helt klart, at det er muligt,” slutter han.


Andreas Bubes næste stævner:

6. maj Kawasaki, Japan – World Challenge
11. maj Doha, Qatar – Diamond League *
16. maj Daegu, Sydkorea – World Challenge
19. maj Shanghai, Kina – Diamond League

*Deltagelse endnu ikke helt bekræftet

(World Challenge er den næsthøjest rangerede stævneserie under IAAF)

 

© Copyright Dansk Atletik Forbund