Loading...

Nyheder 2012

Maratonløbere officielt udtaget til OL

05. maj 2012 · Jeppe Weinreich

Ikke helt uventet valgte DIF fredag at udtage Jesper Faurschou og Jess Draskau-Petersson til OL i London.

Efter indstilling fra Dansk Atletik Forbund valgte DIF fredag at udtage de to maratonløbere Jesper Faurschou (Herning LK) og JessDraskau-Petersson (Aarhus 1900) til OL i London. Med udtagelsen – der på forhånd lignede en formalitet – bliver dansk atletik for første gang siden Seoul 1988 repræsenteret på mændenes maraton, mens Jess Draskau-Petersson er den fjerde kvinde i rækken af danske OL-maratonløbere siden 1984, hvor det andet køn for første gang fik distancen på programmet.

Londons tredje OL
Mens maratondistancen som bekendt har rødder i det antikke græske, var det netop ved legene i London 1908, at den nuværende distance på 42,195 km for første gang blev løbet. Dengang stillede det nystiftede atletikforbund med Ferdinand Julius Jørgensen og Rudy Constantin Hansen, der sluttede som hhv.23 og 26. Dansk atletik var også med, da legene i 1948 vendte tilbage til London. Her leverede Helsingør IF’s Henning Larsen med en 10. plads en fornem præstation,som Jesper Faurschou med nutidens langt højere internationale niveau næppe kan gentage, når det olympiske maratonløb for tredje gang i historien bliver løbet i den engelske hovedstad. Henning Larsen døde i øvrigt i januar 2011 i den imponerende alder af 100.

Med fredagens udtagelse er foreløbig fire danske atletikfolk sikret billet. Dermed er holdet allerede nu større end i 2008, hvor blot tre atleter kom med til Beijing.

>> Nekrolog 13/1 2011: Henning Larsen

 

© Copyright Dansk Atletik Forbund