Loading...

Nyheder 2012

Smal dansk deltagelse ved Nordic 10000m Challenge

18. maj 2012 · Jeppe Weinreich

Mens kun to danskere er med ved weekendens NM på 10000 meter på Østerbro, vrimler det med dansk deltagelse i andre steder af verden.

Trods hjemmebanefordel ville det være synd at sige, at dansk atletik stiller talstærkt op til lørdagens Nordic 10000m Challenge på Østerbro. Efter et afbud fra den eneste kvindelige deltager er det faktisk kun sidste års sølvvinder, Michael Nielsen, samt Johan Damkjær, som er klar til at dyste over de 25 omgange.

De to AGF’ere (Damkjær skiftede pr. 1. maj fra Aarhus 1900 til AGF) bør dog have gode muligheder for at blande sig i medaljekampen, som umiddelbart virker ret åben. Og lidt dansk islæt er der vel også hos kvinderne, hvor færøske Bjørk Herup Olsen (Helsingør IF) stiller til op.

Kvindernes start går kl. 17.45, mens herrerne løber kl. 18.00.

Stærk dansk deltagelse i Manchester
På de lidt kortere distancer er der til gengæld stærk dansk repræsentation lørdag, når det første stævne i den traditionelle grandprix-serie under British Milers Club finder sted. Jakob Hannibal (Sparta) jagter her på 5000 meter en tid under de 14 minutter. Noget, som ingen dansker har gjort siden sæsonen 2004. Også Rikke Rønholt (Sparta) og Andreas Bueno (Aarhus 1900) har på hhv. 800 og 1500 meter fået plads i A-heatene, mens andre interessante starter inkluderer Nick R. Jensen (Sparta) og Rasmus Terp (Aarhus 1900) på 800 meter (hhv. B- og D-heat), Jeppe Harboe (Sparta) på 5000 meter samt Dagmar Fæster Olsen (Allerød AM) på 800 meter (B-heat).

Stangspringere til start i Tyskland
Lørdag stiller de to spartanere Rasmus W. Jørgensen og Mikkel M. Nielsen op i en international stangspringskonkurrence i den lille by Soest i Nordrhein-Westfalen, hvor flere af de bedste tyskere formodes at være med. Caroline Bonde Holm (Sparta) er ikke med og åbner først sæsonen næste weekend ved Europa Cup'en for klubhold i Slovakiet.

Kastere til træf i Halle
Det traditionsrige ”Hallesche Werfertage” i det gamle Østtyskland har også i år mange danskere til start. Den danske rekordholder Trine Mulbjerg (Aarhus 1900) møder i kuglestød nogle yderst stærke modstandere, mens en stor del af DAF’s Talentudvikling også har taget turen til Tyskland. Den omfattende startliste kan ses her.

Bube slutter asiatisk turne
Og så er det naturligvis også lørdag, at Andreas Bube er med ved årets andet Diamond League stævne i Shanghai. Bube løber A-heatet på 800 meter kl. 15.10 dansk tid, og her skal det blive interessant at se, hvordan danskeren vil stå sig mod den regerende europamester, Marcel Lewandowski (POL). TV2 Sport sender forskudt fra 20.00-22.00, men der vil på hjemmesiden være gratis live-streaming fra kl. 14.00.

© Copyright Dansk Atletik Forbund