Loading...

Nyheder 2012

Nordic 10.000 m Challenge: Svensk og norsk guld - dansk sølv til Michael Nielsen

19. maj 2012 · Jeppe Weinreich

Michael Nielsen (AGF) sikrede de danske værter en medalje ved dagens nordiske mesterskaber i 10.000 meter.

Kvindernes løb ved dagens Nordic 10.000 m Challenge på Østerbro Stadion blev vundet af Sveriges Louise Wiker, som sejrede i 34.28,50 minutter. Sejren kom i hus efter et tæt opgør med den forsvarende mester, Elina Lindgren (FIN), som længe fulgtes med Wiker. indtil godt henne i anden halvdel af løbet fulgtes den førende duo af en kvintet med bl.a. Anna Holm Baumeister (Danmark/Viking Rønne), som gjorde en frisk satsning på at holde det høje tempo. Det lykkedes indtil de to nordmænd Hilde Aasheim og Hanne Sande rykkede fra de øvrige løbere og derefter udkæmpede en norsk landskamp om bronzen.
Anna Holm Baumeister sluttede på 8. pladsen i 35.42,14 minutter.


Dansk sølv i spurtopgør
Hos mændene etableredes snart efter start en førergruppe med syv løbere; her i blandt de to danske deltagere Michael Nielsen og Johan Damkjær.
Det var dog først med 1500 meter til mål, at dramaet for alvor tog fart: Islændingen Kari Steinn Karlsson rykkede fra de øvrige, men trådte kort efter på sargen og styrtede.
Det efterlod Johan Damkjær i front, hvilket ikke var efter hans plan, og snart begyndte diskussionen blandt løberne om, hvem der skulle trække. Det gav islændingen mulighed for at få kontakt igen, og med en omgang til mål stod det klart, at løbet ville ende i et spurtopgør. Michael Nielsen så stærk ud, og ind på opløbet lå han da også side om side med nordmanden Asbjørn Ellefsen. Desværre for de danske tilskuere og Michael havde nordmanden dog lidt ekstra i spurten og trak det længste strå i en meget seværdig afslutning på et flot løb med de syv første løbere i mål under 30 minutter. 
For danskernes vedkommende var det første gang, at Michael Nielsen løb under 30 minutter på bane, og også Johan Damkjær leverede en mere end godkendt indsats, da han med 29.52,64 minutter på femtepladsen for første gang brød de 30 minutter.

© Copyright Dansk Atletik Forbund