Loading...

Nyheder 2012

Ungdomsrekorder i Herning og Helsingør

28. maj 2012 · Jeppe Weinreich

Vejret var med atleterne ved lørdagens store ungdomsstævner i Herning og Helsingør. 14-årige Simon Hansen løb 11,59 sekunder på 100 meter, mens Louise Theil Lundberg lagde 17 cm til sin egen U18-rekord i hammerkast.

En stor del af den danske atletikungdom satte lørdag hinanden stævne i hhv. Herning og Helsingør, og med de vejrmæssigt perfekte rammer blev der opnået et væld af fine resultater.

Herning Games er normalt placeret den første weekend af maj, men grundet det store opbud i byen i forbindelse med Giro d’Italia var terminen flyttet tre uger – og det var selvsagt heldigt med tanke på vejret i starten af måneden.

Stadionrekord af Klausen
I højdespring fik Janick Klausen (Aarhus 1900) med 2.15 meter pyntet gevaldigt på det dårlige sæsonudlæg i Odense. Højden – en forbedring af den stadionrekord, han satte som bare 15-årig – blev klaret i andet forsøg, hvorefter 2.20 meter viste sig at være for meget i denne omgang. Positivt var det, at foden ikke smertede efter konkurrencen, hvor han i øvrigt sprang med afkortet tilløb.

DUR til Simon Hansen
Arrangørklubbens store talent, Simon Hansen (Herning GF), imponerede på 100 meter med ny dansk ungdomsrekord i 14-års klassen med 11,59 sek. (+0,0). Den ét år ældre Benjamin Lobo Vedel (Aalborg AM) var dog overraskende tæt på og blev også belønnet med PR 11,68 sek. – ganske godt gået af en mellemdistanceløber.

Sidstnævntes klub tog virkelig for sig af medaljerne. Flottest var måske Lærke Nilssons 5.58 meter (-0,3) i længdespring – bare 2 cm fra den danske 14-års rekord, som stammer fra 1984.

Med 39.09 meter i diskoskast satte 16-årige Marie Aagaard (AAIG) ligeledes en flot PR, der bringer hende op som nr. 4 i år blandt seniorerne, mens spydkaster Andreas Bertelsen (Vejle IF) viste højt niveau med to kast over 63 meter – 63.56 meter som det bedste, bare 86 cm fra den personlige rekord.

Dansk ungdomsrekord i hammer
Ved Kronborg Outdoor i Helsingør leverede Louise Theil Lundberg (KIF) dagens flotteste resultat, da hun i hammerkast forbedrede sin egen U18-rekord med 17 cm, så den nu lyder på 46.51 meter.

 
På 300 meter blev der også opnået en række fine tider. Asger Gerrild (KIF), der har sin sidste sæson som junior, var hurtigst af alle med 34,90 sek. En tid, der svarer til et pænt stykke under de 50 sek. på 400 meter – en grænse, som han endnu ikke har passeret.

Hos kvinderne satte en anden KIF’er, Katrine Mikkelsen, ligeledes PR med 40,29 sek. Dermed er hun nu tilsyneladende på mindst samme niveau som sin hidtil bedste sæson tilbage i 2008.

Herning Games d. 26. maj – resultatliste
Kronborg Outdoor, Helsingør d. 26. maj - resultatliste

 

© Copyright Dansk Atletik Forbund