Loading...

Nyheder 2012

Stævneaktiviteten stiger

01. juni 2012 · Jeppe Weinreich

Med 26 dage til EM er det nu, at formen så småt skal indfinde sig. Flere af dansk atletiks topatleter tester den denne weekend.

Som tidligere nævnt skal Andreas Bube sammen med 4x400 meter landsholdet løbe ved 2. afdeling af det norske Hyundai Grand Prix, som finder sted i Norges vestligste by, Florø. Om kvartetten kan slå sin egen danske rekord fra i fjor kommer formentlig til at afhænge af vejret. Sol, men kun 10 grader samt en stærk vind, lyder vejrudsigten på. Bubes holdkammerater varmer op med en 200 meter ved stævnet, hvor også en Andreas Bueno (Aarhus 1900) i topform starter i et interessant 1500 meter-felt. Trespringer Peder P. Nielsen (Aarhus 1900) står også på startlisten, men han har meldt afbud for at koncentrere sig om sin Diamond League-debut i Oslo d. 7. juni. 

Geneve
Efter drømmestarten sidste weekend i Belgien kommer Sara Slott Petersen (Aarhus 1900) igen i aktion. Det sker i ved EAP-stævnet i Geneve, hvor den danske rekordholder får et interessant opgør mod britiske Eilidh Child, med hvem hun deler 25. pladsen på årets verdensrangliste. På den korte hæk åbner Andreas Martinsen (AK Holstebro) sin sæson. Med sig i Schweiz har han træningsmakkerne Jon Yde Bentsen (Aalborg AM) og Christian L. Nielsen (Aarhus 1900). De tre sidstnævnte fortsætter dagen efter til endnu et schweizisk stævne i La-Chaux-de-Fonds.

Regensburg
Sidste weekend slettede Ole Hesselbjerg (Sparta) en ældgammel U23-rekord på 3000 forhindring. Det skete endda uden nævneværdig modstand. Den får han til gengæld ved Sparkassen-Gala i Regensburg lørdag, hvor klubkammeraten Nick R. Jensen er med på 800 meter.

Søndag

Bad Langensalza
Trods byens spøjse navn fejler længdespringsfeltet bestemt ikke noget ved søndagens Weitsprung-Meeting. Faktisk er det tæt på at være identisk med det, der sprang i Rom torsdag aften. Men med er denne gang Morten Jensen (Sparta), som efter 7.57 og 7.69 meter i sæsonens første to stævner gerne skulle lægge yderligere centimeter til sit årsbedste.

Bilbao
Efter to flotte personlige rekorder på 10000 meter ved Nordic Challenge på Østerbro står de to AGF’ere Michael Nielsen og Johan Damkjær igen klar til at løbe 25 omgange. Det sker ved søndagens European Cup 10000m i baskiske Bilbao, hvor den danske trup med Henrik Them (Sparta) og Abdi Hakim Ulad (Korsør AM) ligner den stærkeste i adskillige sæsoner. Heidi Jensen er leder på turen.

Helsingør, Aalborg og Aarhus
På den hjemlige front er der også aktivitet. Lørdag i Helsingør skal de østdanske finalister til årets LTU-finale findes, mens den vestdanske afgørelse finder sted dagen efter på Skovdalen Stadion i Aalborg. I Aarhus tester den OL-udtagne Jesper Faurschou (Herning LK) sin form ved nyskabelsen Aarhus City Halvmarathon, hvor godt 8.000 løbere forventes til start. Med er her også den lokale Mikkel Kleis (AGF). 

 

© Copyright Dansk Atletik Forbund