Loading...

Nyheder 2012

DM 10000: Abdis kamp mod uret

15. juni 2012 · Jeppe Weinreich

Abdi Hakin Ulad er stærkt opsat på at klare EM-kravet ved lørdagens DM 10000 meter i Randers.

Sølle to sekunder manglede Abdi Hakin Ulad (Korsør AM) for nylig i at sikre sig en billet til EM på 10000 meter distancen. I morgen lørdag – dagen før kvalifikationsfristen udløber – stiller Abdi op til DM 10000 meter i Randers, og denne gang skulle han gerne lande på den rigtige side af de 28:55,00 min. 

Med sin tid i Bilbao for to uger siden på 28:57,04 min. præsterede den somaliskfødte løber den hurtigste tid herhjemme siden 2005 og røg samtidig op som nr. 8 på alle tiders rangliste. Det 27 mand store felt tæller bl.a. andre Johan Damkjær (AGF) og Jakob Hannibal (Sparta), og rygtet vil vide, at de har tænkt sig at hjælpe Korsør-løberen med at sætte det rigtige tempo. I Bilbao var Abdi havnet i B-heatet og måtte kæmpe alene de sidste fire kilometer. Det kunne meget vel også blive tilfældet på Langvang Stadion.

”I Bilbao løb han de sidste 5 km alene i 14:24 min. Så han kan helt bestemt klare kravet, hvis bare vejret er nogenlunde. Abdi selv tror også meget på det. Og havde han løbet i A-heatet for to uger siden, er jeg ikke i tvivl om, at han havde klaret kravet,” lyder det fra træner Leo Madsen.

Alt er tilrettelagt for at skaffe dansk atletik en EM-deltager på distancen. Løbet er lagt til sidst i programmet, som også omfatte DM i stafetter, og de ældste veteranklasser afvikler deres mesterskab i et andet 10000 meter heat, så eliteløberne slipper for at overhale alt for mange løbere.

Sara Sig som favorit
På kvindernes 10000 meter må Sara Sig Møller (Sparta) gælde som favorit. Efter en længere skadespause fik hun i sidste måned testet formen med en udmærket 5000 meter ved Europa Cup’en i Slovakiet. Med i medaljekampen må også regnes AGF’s Louise Laursen.

DM Kastemangekamp
Søndag afvikles der DM i Kastemangekamp på Østerbro Stadion. Her savnes dog flere af de bedste navne, der har valgt at stille op ved Bottnasrydkastet i Sverige. Kim Juhl Christensen er med i kuglestød, mens Trine Mulbjerg (Aarhus 1900) møder Nordens bedste i disciplinen, svenske Helena Engmann.

Lyngby Games
Deltagermæssigt overgås de to DM-arrangementer dog af Lyngby Games, som afvikles for 15. gang. Her bydes der som altid på masser af god ungdomsatletik, og med aldersklasser helt ned til 6 år er startlisten lang. Højdepunkter i seniorsammenhæng tegner her til at blive længdespring hos både kvinder og mænd.

 

© Copyright Dansk Atletik Forbund