Nyheder 2012

EM 2012 dag 2: Sara blot 0,14 s fra finalen

28. juni 2012 · Dansk Atletik Forbund

Førstedagens fornemme indsats med fremgange over hele linjen kunne desværre ikke følges op, da EM-konkurrencerne fortsatte torsdag formiddag.

Formiddagens konkurrencer på andendagen ved europamesterskaberne i Helsinki  bød på tre danske starter.

Først i aktion var stangspringeren Caroline Bonde Holm, der fik en dramatisk start på konkurrencen. Således mistede hun grebet om stangen i sit første forsøg på højden 4,05 meter og landede - heldigvis uskadt - noget fortumlet på madrassen. Siden fulgte dog vellykkede forsøg på både denne højde og 4,15 meter. Næste højde 4,25 meter blev dog for meget for danskeren, som i sit tredje forsøg var uhyre tæt på at klare højden, der ville have været nyt dansk årsbedste. Men Caroline måtte desværre nøjes med 4,15 meter og en samlet 22. plads blandt de 29 startende.

Sara manglede 0,14 sekund..

Næste dansker på banerne var Sara Petersen, som efter gårsdagens indledende heat nu løb med i semifinalerne på 400 meter hæk, hvorfra de tre første i mål samt yderligere to tider gik videre til finalen.
Sara indledte fornemt og var med fremme i top tre til 250 meter, og lignede fortsat en finaledeltager, da hun nåede til 10. og sidste hæk. Her gik Sara dog en smule i stå, mens tjekken Zuzana Bergrova kom hurtigt til sidst og skubbede Sara ned på femtepladsen i semifinalen.

Saras sluttid 56,07 s viste sig at være 0,14 sekunder for langsom i forhold til avancement på tid, og den endelige placering blev derfor en 9. plads, hvilket svarede til Saras placering på årets europarangliste blandt de deltagende løbere inden mesterskaberne gik i gang.

En klart godkendt præstation, som bestemt havde mersmag.

Anders Møller

Sidste dansker i aktion i torsdagens formiddagspas var trespringeren Anders Møller. Som omtalt i vor optakt til torsdagens konkurrencer, har Anders døjet med skader i sæsonen, og den danske trespringer stillede derfor til start som et "ubeskrevet blad" på den bane, hvor han i 2005 sprang sig til en VM-finale.
Desværre kom det aldrig til at fungere for Anders i kvalifikationskonkurrencen. Med 15,98 meter blev det til en samlet 22. plads af de 27 startende. En finaleplads havde krævet et spring på 16,43 meter.