Loading...

Nyheder 2012

Fin landskampsdebut til kapgængeren Arturo Santillan, GK Frem 2000

28. juni 2012 · Jeppe Weinreich

Lørdag d. 23.06 var datoen for den årlige kapgangslandskamp mellem Belgien, England, Holland, Irland, Schweiz og Danmark. I denne landskamp, som Danmark har været med i siden 1973, indgår: 20 km for mænd med 2 tællende gængere pr. nation, 10 km for kvinder med 1 tællende pr. nation samt 10 km for juniordrenge - ligeledes med 1 tællende.

De ydre omstændigheder omkring landskampen, der fandt sted i den lille schweiziske by, La Tour de Peilz, var perfekte. La Tour de Peilz ligger lige op ad Genevesøen, ikke langt fra filmfestivalsbyen Montreux. Og den 1 km lange rute gik helt tæt på Genevesøens bred med udsigt til alperne på den modsatte side. En smukkere kulisse for en kapgangskonkurrence findes næppe!

Vejret var perfekt: høj sol, skyfrit og en svag kølig brise fra søen, som gjorde de 25 grader til en ganske behagelig temperatur for gængerne.

Danmark var i år repræsenteret af en enkelt deltager, nemlig Arturo Santillan i mændenes 20 km. Derfor deltog vi i år udelukkende i mændenes individuelle konkurrence.

I en landskamp er det jo placeringen og dermed pointene, der tæller, og tiden kan være mere eller mindre underordnet. Efter at have studeret startlisten var målet, at Arturo ville slå alle belgiere, schweizere, englændere samt 2 af de hollandske gængere. Dette lykkedes perfekt for Arturo, der gik en taktisk fin konkurrence. Han fik dermed en fin landsholdsdebut. Med tiden 1.48.20 timer blev han nr. 4 i konkurrencen og scorede dermed 9 point. Det rakte også til 4. pladsen i seniorlandskampen. Samlet måtte Danmark, som ventet grundet den enlige deltager, tage til takke med 6. pladsen.

 Stillingen i den samlede landskamp var:

1. Irland, 38 point

2. Holland, 24 point

3. Schweiz, 18 point

4. England, 15 point

5. Belgien, 14 point

6. Danmark, 9 point

 

© Copyright Dansk Atletik Forbund