Loading...

Nyheder 2012

EM 3. dag: Bube vinder SØLV!!

29. juni 2012 · Jeppe Weinreich

Andreas Bube skrev fredag atletikhistorie med en sølvmedalje på 800 meter ved EM i Helsingfors.

Med en sensationel sølvmedalje på 800 meter skrev Andreas Bube sig fredag aften ind i dansk atletikhistorie. I en højdramatisk og taktisk finale, viste den 24-årige Bagsværd-løber igen, at han er iskold, når det gælder. Som i semifinalen lukrerede Bube på, at en pludselig åbning i inderbanen kunne give ham mulighed for at sætte ind med en stærk finish. Og den åbning kom. Heldigvis. 

Efter en langsom første omgang lå danskeren placeret midt i feltet, men ikke på den inderbane, som han ellers plejer at placere sig på. 

”Planen var, at han ikke skulle lægge sig inderst, da vi var bange for, at han ville blive lukket inde. Det blev han så alligevel senere,” lyder det fra en lykkelig Johnny Bagge, som har trænet Bube siden drengeårene - de seneste par sæsoner i et forbilledligt samarbejde med landstræner Frank de Pauli.

Lige før den sidste langside så det kritisk ud, og Bube lignede én, der ville blive lukket helt inde, men igen åbnede feltet sig op, hvorefter han skød  uimodståeligt inden om sine konkurrenter og overhalede dem alle sammen - undtagen Yuriy Borzakovskiy, som endnu engang hentede en stor titel hjem til Rusland. Andreas Bubes beskedne tid 1:48,69 min. var blot 0,08 sek. fra guldet – men som resultat aldeles ligegyldigt. Sølvmedaljen er en realitet.

Yuriy var heldig
”Selvfølgelig er vi superglade. Løbet blev som ventet en taktisk affære, men jeg står også tilbage med følelsen af, at Yuriy var heldig. Var åbningen kommet tidligere, kunne Andreas lige så godt have vundet guld,” vurderer Johnny Bagge.

- Det så kritisk ud lige før det sidste sving. Tvivlede du ikke på, om han kunne slippe fri?

”Jeg vidste, at han kunne gøre det. Bube er ligesom vand. Han finder naturligt vejen.”

Kim Juhl Christensen sidst med 19.00 meter
Ved at nå finalen i kuglestød havde Kim Juhl Christensen allerede leveret varen. Håbet om, at han her kunne gøre det endnu bedre, blev desværre ikke indfriet. Med serien 18.72 – 19.00 – 18.91 meter endte Sparta-kasteren på en sidsteplads blandt de tolv finalister. En placering i top-8 havde krævet 19.65 meter – altså kortere, end hvad Kim nåede ud på i kvalifikationen. I fraværet af den olympiske mester, polske Majewski, viste Tysklands verdensmester David Storl sig aldeles suveræn med vinderstødet 21.58 meter.

800 meter – finale
1. Yuriy Borzakovskiy, Rusland 1:48,61 min.
2. Andreas Bube, Danmark 1:48,69 min.
3. Pierre Ambroise Bosse, Frankrig 1:48,83 min.

Kuglestød – finale
1. David Storl, Tyskland 21.58 meter
2. Rutger Smith, Holland 20.55 meter
3. Asmir Kolasinac, Serbien 20.36 meter
12. Kim Juhl Christensen, Danmark 19.00 meter

 

© Copyright Dansk Atletik Forbund