Loading...

Nyheder 2012

EM 3. dag: Morten Jensen i finalen!

29. juni 2013 · Jeppe Weinreich

Med 8.06 meter fandt længdespringeren sit længste spring i to år frem og sikrede dansk atletik den foreløbigt tredje finaleplads.

Længdespringer Morten Jensen stod fredag eftermiddag for en yderst positiv overraskelse, da han ved EM i Helsingfors sprang sig til finalen som den fjerdebedste med flotte 8.06 meter.

Efter den dårligste udendørssæson i adskillige sæsoner var der ikke de store forventninger til den nordiske rekordholder, som mødte op med et sæsonbedste på blot 7.78 meter. Efter to overtrådte – men lange - spring lignede det da også en trist exit for den 29-årige dansker. I det sidste forsøg fandt han imidlertid sit gamle jeg frem og præsterede med de 8.06 meter sit længste spring siden august 2010.    

Forløsning
”Det var en forløsning at lande langt ude i sandet og se det hvide flage blive løftet. Det har ikke været den bedste sæson i år, men under den seneste træning har jeg fået oparbejdet en del selvtillid,” siger Morten Jensen, der efter et par ugers sygdom og en del skuffende resultater i starten af juni valgte at droppe de sidste planlagte stævner op til EM for i stedet at træne hårdt.

”For hver dag har jeg følt mig friskere, og når plan A ikke lykkes, så må det bare blive plan B,” lyder det fra Morten Jensen, der spår, at en medalje i søndagens finale kræver et spring omkring 8.20 meter. Fokus for ham ligger dog på  OL-kravet (8.10 meter), som EM-finalen giver den sidste mulighed for at klare.

Også cheftræner Lars Nielsen var selvsagt en glad mand, efter at den tredje finaleplads til dansk atletik var en realitet. Efter det seneste EM for to år siden, hvor en Morten Jensen i sit livs form skuffede fælt, tog han sammen med Anders Møller over. 

Knaldhårdt arbejde
”Vi har arbejdet knaldhårdt i to år. Der har været mange ups & downs. For 15 dage siden måtte vi erkende, at planen skulle ændres, hvis dette skulle lykkes. Det ville sige ikke flere konkurrencer, men fokus på træningen. Det kunne briste eller bære. Vi havde kniven på struben i dag, og det var tæt på at briste,” siger Lars Nielsen, der betegner de 8.06 som det dårligste af de tre forsøg. Det første var overtrådt med godt 15 cm, det næste med 10 cm. Tilløbet blev rykket længere og længere tilbage, og til sidst passede det så – og finalen var i hus.

”Med tre finaler og Saras 9. plads må vi allerede nu betegne dette EM som bestået med pil opad,” slutter Lars Nielsen før det imødesete aftenprogram med Andreas Bube og Kim Juhl Christensen i aktion.


EM Atletik – Helsingfors d. 29. juni
Længdespring – kval.
1. Sebastian Bayer, Tyskland 8.34 meter
2. Michel Tornéus, Sverige 8.07 meter
3. Luis Felipe Méliz, Spanien 8.06 meter
4. Morten Jensen, Danmark 8.06 meter

 

© Copyright Dansk Atletik Forbund