Loading...

Nyheder 2012

EM 4.dag: Bueno blot én plads fra finalen

30. juni 2012 · Jeppe Weinreich

Andreas Bueno overgik sin seedning i dagens semifinale på 1500 meter, men måtte efterfølgende erkende, at han endnu mangler lidt.

Med en niendeplads i det første semifinaleheat på 1500 meter med tiden 3:42,81 min. leverede Andreas Bueno en fin præstation i sin mesterskabsdebut. Fra starten af løbet placerede han sig næstsidst i feltet, som havde et fint udgangstempo. Det faldt dog, tempoet, og herefter opstod der flere mindre positionskampe, som Bueno ikke kunne holde sig fri af. En af favoritterne, spanske Olmedo, måtte således udgå lige før sidste omgang. På de sidste 200 meter viste Bueno sin velkendte finish, og på opløbsstrækningen avancerede han flere pladser. 

Én placering fra finale
I det andet heat vidste løberne, hvilken tid der krævedes for at gå til finalen, men som det så ofte er set ved mesterskaber, blev det alligevel en taktisk affære med en vindertid langsommere end Andreas Buenos. Dermed var danskeren blot én placering fra at skaffe sig en sensationel finaleplads, eftersom hele otte løbere i det første heat gik til finalen. For Bueno var der dog 0,85 sek. op til serberen på den frelsende 8. plads. 

”Jeg havde ikke forventet en bedre placering, men kan alligevel ikke lade være med at ærgre mig. To eller tre gange løber spanieren ind foran mig, og det påvirkede i høj grad mit løb. Jeg løber vel de sidste 200 meter mindst lige så hurtigt som de førende løbere, men var for langt bagefter til at starte med,” siger Andreas Bueno, der erkender, at han var endog meget nervøs før sin debut.

Tilfreds træner
Hans træner, Frank de Pauli, var udmærket tilfreds med præstationen.

”Det er en godkendt præstation. Løbet udvikler sig som ventet. Der opstår flere huller, og Andreas bliver slået lidt ud af rytmen. Desuden var der en del vind på stadion. En samlet 13. plads i en international debut er dog godt. Han mangler lidt endnu for at kunne begå sig i det her selskab, men det skal nok komme,” slutter Frank de Pauli.

 

 

© Copyright Dansk Atletik Forbund