Loading...

Nyheder 2012

EM 5.dag: Skuffende 11. plads til Morten Jensen

01. juli 2012 · Jeppe Weinreich

Det fornødne held var ikke til stede i søndagens længdespringsfinale.

Grænsen mellem succes og det modsatte kan være hårfin i længdespring. Det oplevede Morten Jensen i længdespringsfinalen, hvor han overtrådte sit tredje forsøg og dermed ikke fik flere chancer for at demonstrere det format, han trods alt havde vist dagen før i kvalifikationen. Med et overtrådt forsøg i første runde og derefter et spring – med afsæt langt fra planken - i anden omgang på 7.56 meter sluttede han som nr. 11.

”Selvfølgelig er jeg skuffet. Det er ærgerligt at ryge ud, for jeg følte, at jeg var fint springende og egentlig for god til ikke at få tre ekstra forsøg,” siger Morten Jensen, hvis to overtrådte forsøg helt sikkert havde længden til at bringe ham op i top-8.

”Skuffet ja, men i betragtning af min situation for bare en uge siden, så må jeg alligevel være tilfreds med at nå finalen,” lyder det fra Morten Jensen, hvis kvalifikationsspring på 8.06 meter er det længste, han nogensinde har sprunget ved et stort mesterskab, af hvilke dette EM var hans tolvte.

Håber stadig på OL
Nok udløber fristen for at klare OL-kravet i dag, men den internationale deadline, som bl.a. Norge følger, er først næste søndag. Derfor springer Morten Jensen onsdag i Chania på Kreta og lørdag i Göteborg i to sidste forsøg på at klare kravet og i givet fald komme med på dispensation.

Bedste placering siden 1934
Trods skuffelsen var resultatet faktisk det bedste i disciplinen ved et udendørs-EM siden det første mesterskab tilbage i 1934. Senest en dansk længdespringer nåede finalen var i Athen 1969, hvor Jesper Tørring sluttede som nr. 12.

EM Helsinki 2012 - 5. dag
Længdespring – finale
1. Sebastian Bayer, Tyskland 8.34 meter
2. Luis Felipe Méliz 8.21 meter
3. Michel Tornéus, Sverige 8.17 meter 
11. Morten Jensen, Danmark 7.56 meter

 

© Copyright Dansk Atletik Forbund