Loading...

Nyheder 2012

DOK giver Kim det hvide flag

07. juli 2012 · Jeppe Weinreich

Toppræstationen af Kim Juhl Christensen i Paris har givet pote. Efter først at være blevet vejet og fundet for let, kommer den danske kuglestøder nu alligevel til OL.

Kim Juhl Christensen skal støde kugle ved OL i London. Den gode nyhed blev en realitet, da Danmarks Olympiske Komité lørdag vendte tommelfingeren opad, efter at Dansk Atletik Forbund havde søgt om dispensation for den 28-årige kuglestøder, der klarede kvalifikationskravet efter fristens udløb. Dermed er seks danske atletikfolk klar til legene i London – det største hold siden Atlanta 1996.

Skuffelse vendt til forløsning
Kuglestøderens navn figurerede ellers ikke blandt de udtagne, da hele OL-truppen blev offentliggjort for to dage siden. 

”Jeg var dybt skuffet over ikke at være med i truppen, men tænkte så, at jeg skulle vise dem, at jeg var god nok,” siger Sparta-atleten, der trods sit hidtil højeste niveau denne sæson ikke havde kunnet få kuglen ud over de 20 meter. Han havde dog håbet på, at de 20.06 meter fra august sidste år var nok til at give ham billetten, hvorfor der ikke var planlagt flere stævner. I stedet fik hans træner Vésteinn Hafsteinsson i 11. time – godt hjulpet på vej af et afbud fra amerikaneren Christian Cantwell - overtalt arrangørerne af Diamond League i Paris til at lukke danskeren ind.

Greb chancen
Den chance greb Kim så. Et fly til Paris blev booket og i første forsøg på Stade de France ramte han endelig det stød, som han vidste, at han havde i sig, men som af den ene eller anden grund var udeblevet: 20.02 meter og en tredjeplads i atletikkens fornemste stævneserie.

”Det er virkelig skønt. Jeg satsede stærkt på at komme med i 2008, men har lige siden haft London 2012 som mål. Det er en stor forløsning,” lyder det fra danskeren, der dermed kan fortsætte, hvor Joachim B. Olsen slap efter at have været med tre gange i træk i 2000, 2004 og 2008.

Allerede førstkommende weekend rejser Kim Juhl Christensen med sin træner og et par estiske kastere til England, hvor de vil slå lejr i det nationale træningscenter i Loughborough frem til OL. En enkelt lille konkurrence er desuden planlagt i Cardiff.

© Copyright Dansk Atletik Forbund