Loading...

Nyheder 2012

Længdespringere i hopla

09. juli 2012 · Jeppe Weinreich

Världsungdomsspelen 3. dag. En række fremragende ungdomsresultater så dagens lys på sidstedagen af Världsungdomsspelen på Ullevi i Göteborg.

Mondo-banerne på Ullevi i Göteborg bringer tilsyneladende det bedste frem i de danske længdespringere. I hvert fald blev der leveret en række bemærkelsesværdige resultater i netop den disciplin på sidstedagen af Världsungdomsspelen.

Martha Traoré – 6.08 meter
17-årige Martha Traoré (Sparta) var tidligere i år over de seks meter i længdespring, men med for meget vind i ryggen. Mandag vandt hun sin aldersklasse med flotte 6.08 meter – og denne gang var vinden med +1.6 m/s inden for det tilladte. Kravet til Junior-VM, som starter i morgen, lød i øvrigt på 6.10 meter. Det er dog ny dansk ungdomsrekord for 17-årige, og med springet er hun nu blot 5 cm fra KIF’s Jessie Ipsen, der er nr. 10 på alle tiders rangliste.

Lærke Nilsson sletter gammel ungdomsrekord
Med 80 piger til start var længdespring for årgang 98 en længere affære. I sidste ende var det Lærke Nilsson (Aalborg AM), som sprang længst af alle, og hun gjorde det med stil: For med 5.76 meter (+0,4) overgik hun en bedaget (fra 1984) ungdomsrekord for 14-årige med ikke mindre end 16 cm! Og minsandten om ikke også Emma Beiter Bomme (Sparta) på tredjepladsen med 5.62 meter (+1,8) var over den tidligere rekord.

Benjamin – nu 7.20 meter
Lørdag kom 17-årige Benjamin Gabrielsen (Sparta) for første gang over de syv meter i længdespring. Det skete i seniorernes konkurrence. Mandag blev han så nr. 2 i sin egen aldersklasse og forbedrede sig endnu engang: 7.20 meter (+1,2).

PR til Nicolai Hartling 
Den talentfulde hækkeløber Nicolai Hartling (Sparta) har denne sæson forgæves jagtet kravet til Junior-VM (53,34s). Først i dag begyndte han at vise niveauet fra i fjor, da han hos seniorernes 400 meter hæk kom ind som nr. 4 i ny PR 53,47 sek. – bare 0,19 sek. fra Christian Laugesens danske årsbedste.

Albert Kuhlmann - hurtigere end ungdomsrekorden
Endnu en dansk ungdomsrekord kunne have set dagens lys, da Albert Kuhlmann (Sparta) blev nr. 3 på de 15-åriges 300 meter hæk. Med tiden 40,39 sek. var han nemlig 0,09 sek. under ungdomsrekorden fra 1995; imidlertid er de svenske specifikationer mht. hækafstand ikke identiske med de danske, hvorfor rekorden desværre ikke kan anerkendes.  

Andre steder
- 13-årige Victor Thomsen (Amager AC) blev en flot 2’er på 600 meter i PR 1:33,72 min.
- Efter PR på 100 meter hæk i går sejrede Simon Traoré (Sparta) endnu en gang. Det skete i længdespring, hvor han var klart over sin PR – de 6.36 meter var dog med for megen medvind.
- Andreas Bertelsen (Vejle IF) kom ikke med til Junior-VM, men på Ullevi vandt han til gengæld juniorernes spydkast med solide 62.10 meter.

Världsungdomsspelen 3. dag – Göteborg (SWE) d. 9. juli – resultatliste

Ranglister på Statletik.dk er med forbilledlig hurtighed blevet ajourført med dagens resultater - takket være vor mand ved tasterne, Jesper Frænde.

© Copyright Dansk Atletik Forbund